Ειδήσεις

Χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Κωτσού στην έναρξη της Θερινής Ακαδημίας στο Μουζάκι


Ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός στο χαιρετισμό του στην έναρξη της Θερινής Ακαδημίας που λαμβάνει χώρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου τόνισε τα παρακάτω:

«Ως Δήμαρχος Μουζακίου και ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας σας καλωσορίζω όλες και όλους στη Θεσσαλία και στο Μουζάκι. Είναι μεγάλη τιμή για μας στο Δήμο Μουζακίου να φιλοξενούμε σημαντικούς ανθρώπους απ’ όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας.

Η θεματολογία μάλιστα της φετινής 15ης Θερινής Ακαδημίας  «Κοινωνική Οικονομία και την βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού χώρου» έρχεται να δέσει απόλυτα με δύο σημαντικές προτεραιότητες που έχει θέσει η δημοτική μας αρχή.

Κατά πρώτο θεωρούμε πως ένας βασικός αναπτυξιακός πυλώνας που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση που την ταλανίζει τα τελευταία χρόνια είναι ο πρωτογενής τομέας. Ο πρωτογενής τομέας όμως που θα είναι σταθερά προσανατολισμένος στην ποιοτική παραγωγή, στην καινοτομία και κυρίως θα αξιοποιεί τα νέα συλλογικά σχήματα και το συνεργατισμό.

Κατά δεύτερο οι νέες μορφές συνεργατισμού όπως είναι οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν πρόκληση για το Δήμο μας, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα στη συνένωση των προσπαθειών και δράσεων και στα σύγχρονα συλλογικά σχήματα. Επιβάλλεται να αλλάξει το συντομότερο δυνατό η αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας, αναφορικά με τους συνεταιρισμούς και εμείς στο Δήμο Μουζακίου είμαστε υπερήφανοι καθώς νέα συλλογικά σχήματα με πρωτοπόρες ιδέες έχουν λάβει σάρκα και οστά στην περιοχή μας όπως είναι ο Συνεταιρισμός Στέβιας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες οι καλές πρακτικές και η εμπειρία από ανάλογες δράσεις στις χώρες σας, που θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της Θερινής Ακαδημίας. Μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι εμπειρίες αναφορικά με την Κοινωνική Οικονομία και τη  συμβολή που έχει  στην Αγροτική Ανάπτυξη της Ευρώπης.

Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό  την υποδομή που διαθέτουμε στο Ε.Ι.Ν. και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, προκειμένου να φιλοξενούμε στην περιοχή μας τέτοιου είδους δράσεις και ενέργειες.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούνται τόσο η Θερινή Ακαδημία όσο και η φιλοξενία των Εθνικών Ομάδων Παμπαίδων και Πανκορασίδων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Μέσα από αυτές τις δράσεις τοποθετούμε το Μουζάκι στον Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό χάρτη τόσο των αθλητικών όσο και των ακαδημαϊκών εκδηλώσεων με προφανή τα οφέλη για την περιοχή μας»

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στην 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα Καρδιτσιωτών από Σ.Μ.Υ. και Στρατιωτικό Μουσείο Τρικάλων