Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Αναβαθμίζονται οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων


Στην επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα εισηγηθεί θεσμικές αλλαγές για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Εταιριών Προστασίας Ανηλίκων συμμετείχε ο Καρδιτσιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην επιτροπή, που συνεδρίασε για πρώτη φορά σήμερα, συμμετείχε η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κα. Βασιλική Γιαβή, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, καθηγητές πανεπιστημίου, ψυχολόγοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Ο κ. Τσιάρας στην εισαγωγική του παρέμβαση,ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής, να εργαστούν με μεθοδικότητα και με γνώμονα την ανάγκη ολόπλευρης στήριξης της προσωπικότητας των ανηλίκων, που φιλοξενούνται στις δομές των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων.

«ΟιΕταιρείες Προστασίας Ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης,παράγουν καθημερινά ένα πολύ σημαντικό έργο για εκατοντάδες παιδιά, τα οποία  τελούν κάτω από δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ή και ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

Παρά το σημαντικό αυτό έργο, όμως, το σημερινό πλαίσιο έχειπολλές αδυναμίες και ανεπάρκειες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας τα κάτωθι:

«Υποχρέωση μας είναι να οργανώσουμε μια διεπιστημονική προσπάθεια που έχει ένα μόνο επίκεντρο: Την υγιή ψυχοπνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων που φιλοξενούνται στις ΕΠΑ και την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Γι’ αυτό, σας καλώ να δουλέψετε συνεργατικά. Και να μη διστάσετε να καλέσετε στις συνεδριάσεις σας οποιονδήποτε κρίνετε ότι με τις γνώσεις του και την εμπειρία του μπορεί να συνεισφέρει στο δύσκολο έργο σας.

Αισιοδοξώ πως με τη δική σας συμβολή, σε σύντομο χρόνο, θα είμαστε σε θέση να εκσυγχρονίσουμε τις Εταιρίες Προστασίας Ανηλίκων, ακολουθώντας τις μεθόδους και τα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών χωρών» είπε κλείνοντας ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Προηγούμενο άρθρο Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο της 11ης Ιουνίου
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας: Οι δίκες δεν τρομοκρατούν τους αγωνιστές