Ειδήσεις

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας: Οι δίκες δεν τρομοκρατούν τους αγωνιστές


Στην Καρδίτσα διεξάγεται ένας αγώνας ενάντια στη λεηλασία της φύσης από καταστροφικά επενδυτικά σχέδια, για την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα, για να ορίζει ο ίδιος ο κόσμος τη ζωή του σε αρμονία με τη φύση και με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ο αγώνας αυτός έβαλε στο στόχαστρο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα ιδεολογήματα της “πράσινης ανάπτυξης”, τους τοπικούς παράγοντες και πάλεψε για την ακύρωση και το μπλοκάρισμα των σχεδιασμών και όχι απλά για την καταγγελία τους. Για πρώτη φορά τα σχέδια των «επενδυτών» ακυρώθηκαν από τη μαζική λαϊκή βούληση.

Για αυτούς τους λόγους ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί καταστολής, τρομοκράτησης και συκοφάντησης. Κυβέρνηση, κατασταλτικοί μηχανισμοί, τοπικό κράτος και επιχειρηματικοί παράγοντες έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά να πείσουν δια του τρόμου για το πόσο φιλολαϊκή είναι η «ανάπτυξη» που ετοιμάζουν.

Έτσι, καλούνε 4 αγωνιστές σε δίκη, για τα γεγονότα που έλαβαν  στο Δημαρχείο την ημέρα που το κίνημα κατάφερε να ακυρώσει την επικύρωση της ξεδιάντροπης δημοπρασίας της γης μας, σε επιχειρηματικούς κολοσσούς. Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών, δεν μας είναι άγνωστη.

Είναι εμφανές πως η εν λόγω κίνηση, εντάσσεται στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό, που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα, ακούει στο όνομα «νόμος και τάξη» και σκοπεύει να δημιουργήσει μια υγειονομική ζώνη για την εκδήλωση των πλέον αντιλαϊκών κατευθύνσεων σε ότι αφορά την εργασία, το περιβάλλον, τα κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες.

 Είναι επίσης εμφανές πως η εν λόγω κίνηση φέρει τη συναίνεση , όλων εκείνων (από της εταιρίες μέχρι τους τοπικούς παράγοντες) που μιλάνε για αποδεκτές και μη αποδεκτές αντιδράσεις και για νόμιμα και μη νόμιμα μέσα πάλης. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί η ποινικοποίηση του αγώνα και το καθεστώς ομηρίας που ετοιμάζουν, για τη διευθέτηση των σχεδιασμών τους.

Η τακτική τους θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν και επιβεβαιώνουν το δίκιο του αγώνα μας. Παράνομη δεν είναι η δράση του κινήματος. Παράνομα είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να κυριαρχήσουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Σε δίκη έπρεπε να συρθούν όλοι εκείνοι που ξεπουλούν την γη μας, για τα ιδιωτικά συμφέροντα.  Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού να έχει αυτός το λόγο για το μέλλον του, την πόλη του, το δημόσιο πλούτο, τα δάση και τα βουνά του. Καλούμε τους φορείς του κινήματος να καταδικάσουν άμεσα την κατασταλτική μεθόδευση και να οργανώσουν την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη.

H ποινικοποίηση του αγώνα και το καθεστώς ομηρίας που ετοιμάζουν, για να ξεκινήσουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Άγραφα, δεν θα περάσει. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία των Αγράφων, την υπεράσπιση της φύσης και του φυσικού κόσμου από τις αδηφάγες βλέψεις του κράτους και των μεγαλοεργολάβων. Σε καμία περίπτωση οι δικες  δεν μας πτοούν. Θα μας βρειτε μπροστα σας, σε καθε προσπαθεια λεηλασιας της γης μας.

Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο του μαζικού και μαχητικού αγώνα μαζί με όλους εκείνους (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους), με τους οποίους βρεθήκαμε και θα βρεθούμε στους δρόμους.

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Αναβαθμίζονται οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων
Επόμενο άρθρο Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων