Ειδήσεις

Μαρτούλια κυνήγησαν οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας


Τα “συνεσταλμένα” και εξαιρετικά γευστικά “μαρτούλια” κυνήγησαν οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας την περασμένη Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που περιλάμβανε περιήγηση στο δάσος, ενημέρωση για την μυκητοχλωρίδα και μανιταρο-λιχουδιές.

Η εξόρμηση στο δάσος ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής, με τους συμμετέχοντες να ανέρχονται σε περίπου 70, με τους μικρότερους σε ηλικία να μετρούν λιγότερα από δέκα χρόνια. Η συγκέντρωση των μανιταρο-κυνηγών έγινε στον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, όπου ο υπεύθυνος λειτουργίας, Δημήτρης Παπαντώνης ξενάγησε τους συμμετέχοντες στα “μυστικά” της τοπικής χλωρίδας. Ακολούθησε η εξόρμηση στη δασική περιοχή, γύρω από το Νεοχώρι, για την αναζήτηση και συλλογή του “μαρτιάτικου” μανιταριού.

Στο παλιό δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου, οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τη μυκητοχλωρίδα της Ελλάδας, με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Στέργιο Μίχο να πραγματοποιεί την κεντρική παρουσίαση. Σημαντική ήταν η παρέμβαση του προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργου Κωνσταντινίδη, ο οποίος τόνισε -για ακόμη μία φορά- την ανάγκη για σωστές και οργανωμένες παρεμβάσεις της πολιτείας στο νομικό πλαίσιο για την ελληνική μυκητοχλωρίδα. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής ο οποίος δεσμεύτηκε για την αρωγή του δήμου στις προσπάθειες των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή στη διοργάνωση του προέδρου Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου, Γιώργου Καραντώνη, που επιμελήθηκε τη διοργάνωση, αλλά και του μέλους του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας, επίσης Γιώργου Καραντώνη. Στην πλατεία της εκκλησίας του Νεοχωρίου, οι συμμετέχοντες στην μανιταρο-εξόρμηση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γευστική μανιταρόσουπα, κριθαρότο με μανιτάρια και μανιταρόπιτα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έμφαση στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας δίνει η Δημοτική Αρχή
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση με θέμα «Πολίτες και Δημόσια Διοίκηση» από το ΠΟΤΑΜΙ Καρδίτσας