Ειδήσεις

Με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στην κατάλευκη Αργιθέα


Στα λευκά γιόρτασε η Αργιθέα τη μέρα της εορτής των Θεοφανείων. Σε κάθε χωριό και ενορία αλλά και σε πηγές και ποταμούς τελέστηκε ο αγιασμός  των υδάτων την ημέρα των φώτων κάτω από ένα φωτεινό ήλιο που έκανε το χιόνι να λάμπει και να αστράφτει με μυριάδες αποχρώσεις.

Στη Ιερά μονή Σπηλιάς

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Σπηλιάς και ο Αγιασμός των υδάτων στην φυσική λίμνη της Στεφανιάδας από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Νεκτάριο Μητρόπουλο παρουσία του αντιδημάρχου κ. Νικολάου Τουραλιά και κατοίκων της περιοχής παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στη γέφυρα Κοράκου

Κορυφαία στιγμή του εορτασμού της ημέρας ήταν ο αγιασμός των υδάτων στη γέφυρα Κοράκου. Σημείο που επιλέξαν οι όμοροι δήμοι Γεωργίου Καραϊσκάκη και Αργιθέας να γιορτάσουν από κοινού τον αγιασμό των υδάτων τα Φώτα του 2019.

Η γέφυρα Κοράκου που γεφυρώνει τις όχθες του από την αρχαιότητα είτε ως Κουτσοκαμάρα, είτε ως μοτότοξο ιστορικό γεφύρι Κοράκου είτε ως νέα γέφυρα, φέρνει την επικοινωνία, την φιλία και την ομόνοια μεταξύ των Αργιθεατών και Ραδοβυζινών, μεταξύ Καρδιτσιωτών και Αρτινών, μεταξύ Ηπειρωτών και Θεσσαλών. Ο Αχελώος τιμώντας τα Θεοφάνια δεν επέτρεψε στο βαρύ κρύο να παγώσει τα νερά του και δεν χρειάστηκε να σπάσουμε τους πάγους για να ρίξουμε το Σταυρό.

Ο Αργυροδίνης, ο ασπροπόταμος, ο άσπρος ως το αντίθετο του μαύρου, εκφράζει το φως, την ευπραγία και τη χαρά. Ως τέτοιος συμβολισμός που λειτουργεί εννοιολογικά και ψυχολογικά ακόμη και σήμερα, δεν μπορεί παρά να γεφυρώσει τις όχθες του και να φέρει κοντά τους ανθρώπους που ζουν αντίπερα.

Ο γιος του Ωκεανού υποδέχτηκε τον υιό του Πατρός, ο αργυροδίνης ποταμός ως προπάτορας όλων των ποταμών βάφτισε στα νερά του το Υιό του Πατρός, τον Χριστό και δέχτηκε με τη σειρά του τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ο θεός των αρχαίων εξάγνισε το νέο Θεό και δέχτηκε την ευλογία του ώστε να πορευτεί εν ειρήνη και να αναπαυθεί τελικά στην αγκαλιά της μητέρας του, της Τηθύος.

Παρόντες οι δυο δήμαρχοι Περικλής Μίγδος (Γεωργίου Καραϊσκάκη) και Λάμπρος Τσιβόλας (Αργιθέας) καθώς και αρκετός κόσμος και από τους δυο δήμους που τους ενώνει και τους χωρίζει ο Αχελώος, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση του ΤΕΙ Ξύλου στη Σχολή Ξυλογλυπτικής Καλαμπάκας