Ειδήσεις

Απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών


Το τελευταίο διάστημα οξύνονται επικίνδυνα οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, με στόχο τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των διαδρόμων μεταφοράς του.

Η χώρας μας εμπλέκεται σε αυτή τη διαμάχη των ‘’βουβαλιών’’ με τις υπάρχουσες αμερικανονατοϊκές βάσεις, με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε αποστολές του ΝΑΤΟ, με την προετοιμασία εγκατάστασης και νέων στρατιωτικών βάσεων σε όλη την επικράτεια, με τη συνεργασία με το Ισραήλ, (το κράτος – δολοφόνο), με την ίδρυση ‘’σχολής πρακτόρων’’ κλπ. Ακόμα και καταμεσής της χώρας, στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο, έφεραν αμερικάνικα πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, και σχεδιάζουν νέα στρατιωτική βάση στη Λάρισα! Από τη Λάρισαεπιχειρούν και τα drones κατασκοπεύοντας την ευρύτερη περιοχή.

Η ‘’συμφωνία των Πρεσπών’’, που έγινε κατ’ εντολή των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, με τις ανιστόρητες θέσεις για ‘’μακεδονικό έθνος και γλώσσα’’ που σπέρνει αλυτρωτισμούς, τα σχέδια για μεγάλη Αλβανία, οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο κλπ, ενέχουν κινδύνους νέας αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.

Οι δηλώσεις αξιωματούχων της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας ότι κάθε πολεμική βάση του ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι στόχος των ρωσικώνβαλλιστικών πυραύλωνκαι θα χτυπηθούν, μέσα σε 30 λεπτά από την κήρυξη πολέμου με εκατοντάδες πυραύλους, το‘’θερμό’’ επεισόδιο στο ‘’Στενό του Κερτς’’ στην Κριμαία, ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς, που η χώρα μας ενεπλάκη με ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο που απογειώθηκε απ’ τη βάση της Σούδας, οι δηλώσεις του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας ότι η Ουκρανία σκοπεύει να ζητήσει το κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου για τη διέλευση ρωσικών πλοίων ως απάντηση στο περιστατικό στο Κερτς, οι πρόσφατες προειδοποιήσεις των Ρώσων για την ‘’στρατικοποίηση’’ της Κύπρου, δείχνουν ότι η εμπλοκή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τα υπόλοιπα φιλοϊμπεριαλιστικά κόμματα παρουσιάζουν τάχα ως «αναβάθμιση» της χώρας και εγγύηση για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, εκθέτει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Το πόσο προστατεύει το ΝΑΤΟ τους λαούς το ξέρουμε από την Κύπρο, το ‘’γκριζάρισμα’’ του Αιγαίου, τις καθημερινές παραβιάσεις και παραβάσεις των τούρκικων στρατιωτικών δυνάμεων στο Αιγαίο, τη διάλυση κρατών στα Βαλκάνια, το μακελλειό των λαών της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράκ, της Γιουγκοσλαβίας κλπ. Το μαρτυρούν τα εκατομμύρια πρόσφυγες, οι χιλιάδες πνιγμένοι στη Μεσόγειο…. Μακρύς ο κατάλογος αποδείξεων των εγκλημάτων των ιμπεριαλιστών…

Γίνεται φανερό στον καθένα μας ότι αυτή η εμπλοκή της χώρας μας μετατρέπει πολλές πόλεις της Ελλάδας σε στόχο των ανταγωνισμών με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό μας σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης.Ο λαός μας, που ξέρει καλά τι τον περιμένει σε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιδράσει μαζικά και οργανωμένα μέσα από τους φορείς και τα συνδικάτα του.

Απαιτούμε και καλούμε το λαό να παλέψει:

  • Να φύγουν τώρα τα αμερικανικά drones από την Λάρισα και όλες οι ξένες βάσεις και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσει η κυβέρνηση να πληρώνει 4 δισ. ευρώ ετησίως για τους πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, να διατεθούν αυτά για τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο φασισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το σωβινισμό, αλληλεγγύη με όλους τους λαούς, γιατί οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν – οι πόλεμοι γίνονται για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Οι σκέψεις αυτές αναπτύχθηκαν από την παράταξή μας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας και προτάθηκε η έκδοση ψηφίσματος με τα συγκεκριμένα αιτήματα.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν έχει τέτοια ενημέρωση και δεν κρίνει σκόπιμο να βγάλει ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο και να παράγει εξωτερική πολιτική (?!). Είναι φανερό ότι ο δήμαρχος και η παράταξή του είναι με το μέρος της συγκυβέρνησης και τη στηρίζει στην κάθε είδους πολιτική της… για να έχει και αυτός αντίστοιχη στήριξη. Δοξάστε τον που θα έλεγε ο ΧάρρυΚλύν…

Πάντως δε χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός και μόλις πριν λίγες μέρες (4 Γενάρη) αμερικάνικο πολεμικό πλοίο από κοινού με τούρκικα πολεμικά πλοία, ελικόπτερο και αεροπλάνα έκαναν ασκήσεις μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο! Αυτοί είναι οι ‘’φίλοι και προστάτες της χώρας μας’’ που αγκαλιάζει η συγκυβέρνηση Καμμένου-Τσίπρα και στηρίζει και ο δήμαρχος Καρδίτσας!

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Καρδίτσας Βασίλης Κρανιάς, δημοτικός σύμβουλος

Προηγούμενο άρθρο Διευκρινήσεις του δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου
Επόμενο άρθρο Με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στην κατάλευκη Αργιθέα