Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Καρδίτσας

17 Ιανουαρίου 2017

Την κήρυξη του Δήμου Καρδίτσας στο σύνολο του, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω της ισχυρής και μεγάλης διάρκειας χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανυπολόγιστες ζημιές, ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός με υπ’ αριθμ. 27/16-1-2017 έγγραφό του προς  το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης- Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρινόμενος άμεσα στο σχετικό αίτημα που του υπέβαλε την ίδια μέρα ο Δήμος Καρδίτσας.

Το αίτημα του Δήμου Καρδίτσας

Στο αρχικό αίτημα του Δήμου προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος τονίζει τα εξής:

“Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Όπως γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Καρδίτσας αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη σε διάρκεια κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικότερα:

α) Επί 8 ημέρες στην πόλη της Καρδίτσας και ευρύτερα στο Δήμο μας επικράτησε ολικός παγετός με τη θερμοκρασία να πέφτει ακόμη και στους -18 βαθμούς Κελσίου), ενώ και τις επόμενες ημέρες μέχρι και σήμερα ο  παγετός διατηρείται κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του 24ωρου.

β) Το ύψος του χιονιού εντός της πόλης έφτασε ακόμη και τα 80 εκ και στις ημιορεινές και ορεινές Τοπικές Κοινότητες το 1 μ.

γ) Στο οδικό δίκτυο της πόλης και του Δήμου Καρδίτσας, καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους  παρά τους συνεχιζόμενους αποχιονισμούς από μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών, τα οποία μισθώνουμε, έχουν συσσωρευθεί μεγάλοι όγκοι χιονιού και πάγου.

δ) Υποδομές και δίκτυα του Δήμου στην πόλη και τις Κοινότητες έχουν υποστεί ζημιές λόγω του παγετού

Με δεδομένο οτι η κακοκαιρία μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση συνεχίζεται με νέες χιονοπτώσεις από τα ξημερώματα της Δευτέρας 16/1 και η μετεωρολογική πρόβλεψη είναι οτι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με το συνολικό ύψος του νέου χιονιού να εκτιμάται στα 50 εκ. κάτι που θα επιδεινώσει την ήδη δυσχερή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καρδίτσας, παρακαλούμε να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.”

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC