Πρωτοσέλιδο

Στη δίνη της κακοκαιρίας παραμένει ο Νομός Καρδίτσας


Στη δίνη της κακοκαιρίας παραμένει εδώ και 11 μέρες όλος ο Νομός Καρδίτσας, με τα προβλήματα να μην έχουν τέλος για πολλούς πολίτες.

Μετά την Αριάδνη και τον σαρωτικό χιονιά που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα έκανε την εμφάνισή του ο Βίκτωρ συνεχίζοντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

kairiko-1

kairiko-2

kairiko-4

kairiko-5

kairiko-6

kairiko-8

Τα προβλήματα που άφησε πίσω της η προηγούμενη εβδομάδα είναι ακόμα πολλά και όσο οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες τόσο αργούμε να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Οι χιονοπτώσεις συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα σε όλο το Νομό, ενώ την Τρίτη παρατηρείται μια εναλλαγή χιονόνερου, ψιλόβροχου και κανονικής βροχόπτωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λιώνουν πιο γρήγορα τα χιόνια – τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις – και να συσσωρεύονται πολλά νερά.

Στην πόλη της Καρδίτσας, οι περισσότεροι δρόμοι, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια εξακολουθούν να χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και όλο το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου παραμένει σε συνεχή επιφυλακή.

Παντού υπάρχουν όγκοι χιονιού που συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης κατά τη διαδικασία του αποχιονισμού και σε όλα αυτά προστίθενται και οι εικόνες των σπασμένων δέντρων και φυτών που δεν άντεξαν στο χιόνι, αλλά και τα σκουπίδια καθώς ούτε η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι εύκολη υπόθεση αυτό το διάστημα.

Οι πολίτες, πάντως, μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν αλάτι για χρήση στις εισόδους και τα πεζοδρόμια των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους από τα παρακάτω σημεία : Δημαρχείο, Ληξιαρχείο, ΚΕΠ ( Δημοτική Αγορά) , Αμαξοστάσιο Δήμου,  Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας Δήμου Καρδίτσας (Σαρανταπόρου 140) Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καρδίτσας (Μπλατσούκα 24).

Εξαιτίας όλης αυτής της δύσκολης κατάστασης δεν λειτούργησε ούτε την Τρίτη κανένα σχολείο σε όλο το Νομό.

Μάχη με την κακοκαιρία, εξάλλου, συνεχίζουν να δίνουν και όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι του Νομού. Οι αποχιονισμοί και οι καθαρισμοί είναι συνεχείς και όλο το προσωπικό βρίσκεται σε μία κατάσταση διαρκούς επαγρύπνησης.

Στο Δήμο Παλαμά η κατάσταση γίνεται  δυσκολότερη λόγω των προβλημάτων που παρατηρούνται στη  υδροδότηση αρκετών χωριών τα οποία είτε δεν έχουν καθόλου νερό είτε έχουν χαμηλή πίεση. Για το λόγο αυτό, η ΔΕΥΑ Παλαμά προβαίνει σε προγραμματισμένες διακοπές νερού, τρίωρης διάρκειας, στον Παλαμά, τη Μεταμόρφωση και τα Καλυβάκια.

Ακριβώς το ίδιο πράττει και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ή κάτι που να μην ήταν διαχειρίσιμο.

 

Που χρειάζονται αλυσίδες

Όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε πάρα πολλά σημεία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας (το πρωί της Τρίτης) οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στα εξής σημεία:

-Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 38ο έως 52ο χλμ., θέση «Τύμπανος».
-Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 7ο έως 29ο χλμ., θέση «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
-Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνη Πλαστήρα, από 8ο έως 31ο χλμ.
-Επ. Οδ. Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μορφοβουνίου), από 10ο χλμ έως το 42ο χλμ.
-Επ. Οδ. Καρδίτσας Μητρόπολης – Δ/ση Μεσενικόλα – Ιερά Μονή Κορώνης – Τσαρδακίου, από το 10ο χλμ., έως το 42ο χλμ.
-Επ. Οδ. Καρδίτσας – Λ. Σμοκόβου, από 46ο έως 62ο χλμ.
-Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 56ο έως 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».
– Περιμετρικά της λίμνης Ν. Πλαστήρα.


Άλλη μια δύσκολη εβδομάδα

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθ ΄ όλη της διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε καθώς έχουμε συνέχεια μια εναλλαγή χιονοπτώσεων, χιονόνερου και βροχής.

Την Τετάρτη αναμένεται να ξυπνήσουμε με χιονόνερο, στη συνέχεια θα έχουμε βροχή και μέσα στη νύχτα και πάλι χιονόνερο.

Την Πέμπτη από το μεσημέρι και μετά προβλέπεται ασθενής βροχή και το πρωί δεν αποκλείεται να έχουν χιονόνερο.

Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με χιονόνερο και όλη η υπόλοιπη μέρα θα κυλήσει με ασθενή βροχόπτωση.

Οι θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα θα είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερες σε σχέση με την προηγούμενη.

 

Προηγούμενο άρθρο Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ν. Καρδούλας: Ένας χρόνος με τον Κυριάκο – Πολλά βήματα μπροστά η Ν.Δ.