Ειδήσεις

Ν. Καρδούλας: Ένας χρόνος με τον Κυριάκο – Πολλά βήματα μπροστά η Ν.Δ.


Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ και ο Πρόεδρος κατάφερε ήδη να αφήσει το στίγμα του για το πώς μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε μια νέα πορεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το άνοιγμα στην κοινωνία  και την ενωτική πολιτική μπορεί να πετύχει την ανανέωση, τη βελτίωση της οικονομίας και να δώσει τη σταθερότητα και την προοπτική που χρειαζόμαστε για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Στον ένα χρόνο προεδρίας του υλοποίησε με συνέπεια τις δεσμεύσεις του για την επόμενη μέρα στο εσωτερικό του κόμματος και το ίδιο θα κάνει κι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία σε αυτό τον ένα χρόνο προχώρησε πολλά βήματα μπροστά:

  1. Επετεύχθη η στελεχιακή ανανέωση, η εξωστρέφεια και η σύνθεση μέσα από το μητρώο στελεχών και ο εκσυγχρονισμός των δομών.
  2. Θεσπίστηκε θητεία για τον Πρόεδρο και ενισχύθηκε ο ρόλος των μελών στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων.
  3. Διαμορφώνεται ένα σύγχρονο κυβερνητικό πρόγραμμα, η «Συμφωνία Αλήθειας». Ένα ρεαλιστικό, κοστολογημένο πρόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη μέρα των εκλογών. Ένα πρόγραμμα με λιγότερους φόρους και αλλαγές στο Κράτος και την Οικονομία, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας και όσων νοιώθουν ξεχασμένοι στα χρόνια της κρίσης. Το περίγραμμα του οικονομικού προγράμματος παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, με συγκεκριμένες προτάσεις για φοροαπαλλαγές.
  4. Έχουν ήδη κατατεθεί οι προτάσεις της ΝΔ για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, για τους αγρότες, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που θα δώσουν ανάσα στους οφειλέτες και στο τραπεζικό σύστημα, για τη βελτίωση του συστήματος υιοθεσιών και αναδοχής παιδιών και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  5. Σημαντικά βήματα έχουν γίνει για την εξυγίανση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών, αφού το κόμμα έχει ήδη μειώσει κατά 60% τα λειτουργικά του κόστη, μετακόμισε σε πιο οικονομικά γραφεία, θεσπίστηκε η υποχρέωση του κόμματος για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ενώ το σύνολο σχεδόν της κρατικής επιχορήγησης πηγαίνει για την αποπληρωμή των χρεών της παράταξης.
  6. Καθιερώθηκε ασυμβίβαστο κομματικών και κυβερνητικών θέσεων.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη δημοσκοπικά, φλερτάρει με την αυτοδυναμία, προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες και έχει εδραιωθεί ως ο φορέας της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας νέος πολιτικός που αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι να αφήνει το δικό του αποτύπωμα από οποιαδήποτε θέση περνά και ο πρώτος χρόνος της προεδρίας του είναι η αρχή μιας μεγάλης πολιτικής διαδρομής.

Η εκλογή του εξέφρασε τις ανάγκες της κοινωνίας για νέες πραγματικές κι όχι ουτοπικές ιδέες και αλήθειες. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι να κερδίσει τις επόμενες εκλογές,  που θα τις κερδίσει ούτως ή άλλως, αλλά να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και να την οδηγήσει σε νέα ανοδική πορεία, φέρνοντας αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση σε μια κοινωνία που μοιάζει πιο απογοητευμένη από ποτέ.

 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ

Τομεάρχης Οργανωτικού ΝΔ Νομαρχιακής Οργάνωσης Τρικάλων

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

MSc_UK – Σχης ε.α.

Προηγούμενο άρθρο Στη δίνη της κακοκαιρίας παραμένει ο Νομός Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Μόνο τους ολιγάρχες συμφέρει η απλή αναλογική σε Περιφέρειες και Δήμους