Ειδήσεις

Οι ζαχαροπλάστες παρέλαβαν τα ειδικά σήματα του Ρεκόρ Γκίνες


Τα ειδικά σήματα του Ρεκόρ Γκίνες για την παρασκευή της μεγαλύτερης Νουγκατίνας σοκολάτα στον κόσμο παρέλαβαν οι ζαχαροπλάστες του Ν. Καρδίτσας στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Πλέον, τα ειδικά αυτά σήματα θα είναι τοποθετημένα σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του Νομού ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν πως η Νουγκατίνα σοκολάτα της Καρδίτσας αποτελεί ένα απόλυτα παραδοσιακό γλυκό της περιοχής και μάλιστα με πιστοποίηση.

Επίσης, απονεμήθηκαν αντίγραφα της πιστοποίησης από το Ρεκόρ Γκίνες τόσο στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο όσο και στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βύρωνα Παππά για την αμέριστη στήριξή τους και τη συμβολή τους στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος έκανε λόγο για μια τεράστια επιτυχία με πολύπλευρα σημαντικά οφέλη για την Καρδίτσα και πρόσθεσε πως επόμενος στόχος θα πρέπει να είναι η αναγνώριση της Νουγκατίνας σοκολάτας ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας κ. Γιάννης Κουφόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θωμάς Μητσιόπουλος ευχαρίστησαν τους συνδιοργανωτές για την άψογη συνεργασία όπως επίσης και όλους τους χορηγούς, τους εθελοντές, την Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση που έφερε την περιοχή στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος αλλά και παγκόσμια και «γράφτηκε» στην ιστορία».

Τέλος, απονεμήθηκαν στους ζαχαροπλάστες τα διπλώματα συμμετοχής και τα αναμνηστικά για την προσπάθειά τους και με τον τρόπο αυτό «επισφραγίστηκε» η μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του Δήμου Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάζει πολύ στην Παυσιλυπούπολη