Ειδήσεις

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές για τον 3ο Πλαστήριο Δρόμο


Ολοκληρώνονται την Πέμπτη και ώρα 23.00 οι εγγραφές για το μεγάλο δρομικό γεγονός, τον 3ο Πλαστήριο Δρόμο που οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στην αθλητική γιορτή γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της  σελίδας  της διοργάνωσης στο Facebook “Πλαστήριος Δρόμος”

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των δηλωθέντων συμμετοχών  μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχε ξεπεράσει τις 800 και αναμένεται τελικά  να ξεπεράσουν τις 1000!

Αξίζει να αναφέρουμε πως στις μεγάλες αποστάσεις θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 300 δρομείς εκτός νομού Καρδίτσας, από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και μεγάλα ονόματα του αθλητισμού : Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Νίκος Σκιαθίτης, ο πανελληνιονίκης στα 3000 με φυσικά εμπόδια Στέλιος Φιλάι, ο Δημήτρης Τσιούνης με ατομικό ρεκόρ 2:27 πρώτος στο μαραθώνιο Θεσσαλονίκης και άλλοι δρομείς, ενώ στις απονομές θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η Καρδιτσιώτισσα πανελλήνια πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η συμπατριώτισσά μας διεθνής διαιτητής Χρύσα Κουρομπύλια.

Οι αριθμοί θα δοθούν το Σάββατο από τις 18:00 – 21:00 στην κεντρική πλατεία. Όσοι είναι από μακριά πρέπει να βρίσκονται την Κυριακή το πρωί δυο ώρες πριν τον αγώνα τους στην κεντρική πλατεία, για να παραλάβουν τον αριθμό τους.

Τα παιδιά μπορούν να γραφούν με υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα και το Σάββατο το απόγευμα 18:00-21:00 στο ίδιο σημείο, αλλά και το πρωί της Κυριακής από τις 7:30-8:30.

Θα θέλαμε εκ των προτέρων να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που θα στηρίξουν τη διοργάνωση και θα βοηθήσουν για μια ακόμη χρόνια για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, στο τέλος του οποίου ο Δήμος Καρδίτσας θα τους βραβεύσει για την υποστήριξη και την ομαδική συνεργασία !

Οι διαδρομές του 3ου Πλαστήριου Δρόμου είναι οι εξής:

  • Η εκκίνηση των 5χλμ θα δοθεί πριν τη διασταύρωση προς Κρύα Βρύση – Ξυνονέρι- Άγιο Γεώργιο στις 10.00 π.μ.
  • Η εκκίνηση των 10χλμ θα δοθεί στις 10.30 π.μ. από το ύψος των διυλιστηρίων, μετά τη Μητρόπολη προς Εργοτάξιο. Η μεταφορά των δρομέων από το κέντρο προς τα σημεία εκκίνησης θα γίνει με το Αστικό ΚΤΕΛ ν. Καρδίτσας. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί από τα σημεία εκκίνησης είναι μέσω της επαρχιακής οδού Καρδίτσας Καστανιάς -Ταυρωπού- Καραϊσκάκη- Υψηλάντου- Ηρώων Πολυτεχνείου (αριστερά)- Κεντρική Πλατεία.
  • Για το δρόμο 3000 ΑΜΕΑ η αφετηρία στις 9.10 π.μ. από το ύψος του Υδατόπυργου περίπου και μέσω Καραϊσκάκη – Υψηλάντου, τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας.
  • Η εκκίνηση στα 1000μ. όπου θα τρέξουν μαθητές έως 12 ετών θα δοθεί στις 9.00 από την οδό Καραϊσκάκη, στο ύψος περίπου του σούπερ μάρκετ Μασούτης και ο τερματισμός θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά στο συντριβάνι. Η διαδρομή είναι Καραϊσκάκη – Υψηλάντου – Ηρώων Πολυτεχνείου(αριστερά) – Κεντρική Πλατεία.

Όλοι οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται δύο ώρες πριν τον αγώνα στην κεντρική πλατεία,όπου θα βρίσκεται η γραμματεία,για την παραλαβή των αριθμών,την υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης και τη μετακίνησή τους στους χώρους της εκκίνησης με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ ν. Καρδίτσας.

Καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες, που δεν θα τρέξουν, να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Πλαστήριο Δρόμο, χειροκροτώντας την προσπάθεια όλων των δρομέων και αποδεικνύοντας πως η Καρδίτσα θέλει, μπορεί και στηρίζει ανάλογες διοργανώσεις. Πληροφορίες στην Υπεύθυνη της διοργάνωσης, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κ. Άλκηστη Κολοκύθα 6978337427 και τον Συντονιστή  κ. Βησ. Ζησόπουλο 6984993437.

Προηγούμενο άρθρο Ημέρες Σταδιοδρομίας στο ΣΔΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Αστυνομικό Μουσείο