Ειδήσεις

Ημέρες Σταδιοδρομίας στο ΣΔΕ Καρδίτσας


Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας, οι εκπαιδευόμενοι της Καρδίτσας, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 9-5-2018 ενημερωτική επίσκεψη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καρδίτσας. Η επίσκεψη αυτή γίνεται κάθε χρόνο προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και oνομάζεται «ημέρα σταδιοδρομίας» (carreer day). Σκοπός είναι να αναδειχτούν οι ευκαιρίες εκπαιδευτικής σταδιοδρομίας των αποφοίτων του ΣΔΕ σε τοπικό επίπεδο. Τούτο διότι οι απόφοιτοι των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), έχοντας απολυτήριο Γυμνασίου, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο.

Η διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ κα. Βλάχου Βασιλική και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου παρουσίασαν το πλήρες πρόγραμμα σπουδών  (διάρκεια, περαιτέρω δυνατότητες) του σχολείου. Ακολούθησε επίσκεψη – ξενάγηση στα εργαστήρια των διαφόρων ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ από τους υπεύθυνους καθηγητές των εργαστηρίων. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων, ερωτήσεων και εποικοδομητική συζήτηση.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση της ΕΝΠΕ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώνονται οι εγγραφές για τον 3ο Πλαστήριο Δρόμο