Πρωτοσέλιδο

Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη για να μην επιβληθούν διόδια στον τυφλό Ε65


Παρέμβαση προς τον αρμόδιο υπουργό υποδομών κ. Σπίρτζη για το θέμα των διοδίων του Ε -65 έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

tsiakos-2

Ο κ. Τσιάκος με επιστολή που έστειλε προς τον υπουργό υπογραμμίζει πως αν αληθεύουν οι πληροφορίες που λένε πως θα επιβληθούν διόδια και μάλιστα αρκετά τσουχτερά σε ένα «τυφλό» αυτοκινητόδρομο,  πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση του υπουργείου η  οποία θα πρέπει να επανεξεταστεί. Ο κ. Τσιάκος στην ίδια επιστολή αναφέρει πως ο δρόμος θα πρέπει να ολοκληρωθεί και προς την ΠΑΘΕ και προς την Εγνατία πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για διόδια ενώ προσθέτει πως ακόμη και τότε θα πρέπει επιβληθούν διόδια που να αντιστοιχούν στην πολύ δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες και όχι εξοντωτικά.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τσιάκου προς τον κ. Σπίρτζη είναι η εξής:

κ. Υπουργέ

Οι πολίτες της Κεντρικής Ελλάδας και ειδικότερα της Καρδίτσας τους οποίους και εκπροσωπώ, με έκπληξη παρακολουθούν τις τελευταίες εβδομάδες τις πληροφορίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για επιβολή υψηλότατων διοδίων (ύψους 26 ευρώ) στον «τυφλό» τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας γνωστού ως Ε-65. Ο δρόμος όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες αναμένεται να εγκαινιαστεί προσεχώς. Ωστόσο οι πληροφορίες που κάνουν λόγω για υψηλότατα διόδια, έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στις τοπικές κοινωνίες καθώς αντιλαμβάνονται πως κατασκευάζεται ένας δρόμος, τον οποίο ελάχιστοι θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν, καθώς η χρήση του θα επιβαρύνει σημαντικά το κόστος των μετακινήσεων και πρακτικά θα καθίσταται απαγορευτική.

κ. Υπουργέ

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των κατοίκων της Καρδίτσας, θα σας παρακαλούσα αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες για επιβολή διοδίων, να τροποποιήσετε άμεσα την απόφαση σας. Δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της Κεντρικής Ελλάδας αλλά και όσοι άλλοι χρησιμοποιήσουν το υπό παράδοση «τυφλό» τμήμα του Ε -65 να πληρώνουν διόδια. Ο δρόμος θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο σύνολο του πριν επιβληθούν διόδια, δηλαδή να βρει διέξοδο και προς την ΠΑΘΕ στο ύψος της Λαμίας και προς την Εγνατία στο ύψος των Τρικάλων.Ακόμη και τότε όμως τα διόδια που θα επιβληθούν θα πρέπει να κινούνται σε λογικά επίπεδα, πολύ κάτω από τις τιμές που ακούγονται σήμερα, και να συμβαδίζουν με  την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι πολίτες.

Ευελπιστώ την από μέρους σας κατανόηση του προβλήματος που δημιουργείται

Βασίλης Τσιάκος

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης
Επόμενο άρθρο Συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ με τους προέδρους του ΤΠΔ και του ΚΑΠΕ