Ειδήσεις

Την ανακαίνιση των κατασκηνώσεων της Ι.Μ. χρηματοδοτεί η Περιφέρεια


Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο, «Αναβαθμιση εγκαταστασεων παιδικης κατασκηνωσης της Ιερας  Μητροπολης Θεσσαλιωτιδος και Φαναριοφερσαλων στο Νεοχωρι Καρδιτσας» προϋπολογισμού 774.220,40 ευρώ μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: ”Σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο προχωρούμε στην υλοποίηση της ανακαίνισης και επέκτασης των εγκαταστάσεων των παιδικών κατασκηνώσεων στο Νεοχώρι Καρδίτσας.  Σε μια εποχή που ολοένα και περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των διακοπών τους, η κατασκήνωση αποτελεί διέξοδο για εκατοντάδες παιδιά για να μπορέσουν να κοινωνικοποιηθούν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, δημιουργικά και ανθρώπινα. Χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα και ουσίας για την κοινωνία και τους νέους ανθρώπους”.

Μετά τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποβολή τους στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος προέλεγχος που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και προέγκριση δημοπράτησης του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Στοιχεια εργου

Το έργο αφορά στην ανακαίνιση και επέκταση της εκκλησιαστικής κατασκήνωσης, προκειμένου η δομή να επαναλειτουργήσει. Δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις της εκκλησιαστικής κατασκήνωσης δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1970 πλέον δεν είναι λειτουργικές και απαιτείται ανακαίνιση και επέκταση τους. Συνοπτικά, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι η οικοδομική και ηλεκτρομηχανολογική ανακαίνιση των οικίσκων διαμονής, του εστιατορίου, μαγειρείου, γραφείων διοίκησης, ιατρείου, λοιπής υποδομής και του περιβάλλοντος χώρου, αυξάνοντας τη δυναμικότητα της κατασκήνωσης σε 100 παιδιά ανά κατασκηνωτική περίοδο.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Επιτάχυνση αποπληρωμής των επενδυτικών σχεδίων