Ειδήσεις

Τοποθετείται η στέγη του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας


Στη φάση της τοποθέτησης της στέγης βρίσκεται το έργο του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Απ. Καπράνα πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο εργασιών, όπου είχαν συνεργασία με την επιβλέπουσα μηχανικό του Δήμου κ. Ιωαν. Σφέϊκου και τον μηχανικό της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η μεταλλική στέγη του υπό ανέγερση  κτηρίου του Κλειστού Γυμναστηρίου, η μελέτη της οποίας εκπονήθηκε από το γραφείο μελετών “Φ. Καρυδάκης & συνεργάτες ΕΠΕ”, είναι μια σύνθετη και πολύπλοκη μεταλλική κατασκευή και διαφοροποιείται σημαντικά από τις συμβατικές μεταλλικές στέγες.

Ο φορέας της στέγης αποτελείται από παράλληλα επίπεδα δικτυώματα, τα οποία εδράζονται στην μια πλευρά με κύλιση στους στύλους από σκυρόδεμα ενώ στην άλλη εδράζονται (αναρτώνται) σε σύστημα αναρτημένων μεταλλικών προβόλων. Το σύστημα ανάρτησης αγκυρώνεται στη βάση του πλαισίου από σκυρόδεμα με ειδικούς ελκυστήρες και ειδικότερα ο κάθε αναρτημένος πρόβολος εδράζεται με άρθρωση στην κεφαλή των πλαισίων, αναρτάται με σύστημα ελκυστήρων από κεντρικό ιστό και αγκυρώνεται στη βάση του πλαισίου. Το ολικό στατικό άνοιγμα των καμπύλων δικτυωμάτων είναι 51,7μ. και  των κυρίων φορέων είναι 70,45μ.

Η εν λόγω μελέτη του φορέα της μεταλλικής στέγης παρουσιάστηκε στο 6ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών που διεξήχθη στα Γιάννενα τον Οκτώβριο του 2008, ως πρωτότυπη κατασκευή ως προς το σύστημα ανάρτησής της.

Όπως ανέφερε και κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος η Δημοτική Αρχή κατάφερε να ξεμπλοκάρει το έργο και να διασφαλίσει μια ομαλή ροή χρηματοδότησης την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα να προχωρούν οι εργασίες.

Να σημειωθεί οτι μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου

έχουν ολοκληρωθεί:

-Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα

-Ο προκατασκευασμένες κερκίδες

-Οι τοιχοποιίες από  οπτόπλινθους και στις τρεις στάθμες του κτιρίου

Για το 2017, όπως τόνισε ο κ. Αλεξάκος έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 1.000.000 από εθνικούς πόρους, ενώ γίνονται προσπάθειες για επιπλέον πιστώσεις ύψους 500.000, σε κάθε περίπτωση πάντως απαιτείται να υπάρχει συνεχής χρηματοδοτική ροή, – σε μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομική συγκυρία-  προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου και να αποκτήσει η Καρδίτσα μια πολύ σημαντική αθλητική υποδομή. Ο Δήμαρχος με την ευκαιρία ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό που στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου για την ολοκλήρωση του έργου.

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτικό των αιρετών της Εκπαιδευτικής Δράσης
Επόμενο άρθρο Συλλογική προσπάθεια για την επιτυχία της Παυσιλυπούπολης