Ειδήσεις

Ενημερωτικό των αιρετών της Εκπαιδευτικής Δράσης


Σε συνέχεια του 13ου ενημερωτικού σας ενημερώνουμε για τις ακόλουθες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ με τα παρακάτω θέματα:

02-09-2016

Προσωρινή τοποθέτηση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ11, ΠΕ16  για το σχολικό έτος 2016-2017.

  • Αποφασίστηκε ομόφωνα οι τοποθετήσεις να γίνουν με την εξής σειρά: υπεράριθμοι στην ομάδα τους, υπεράριθμοι στα όμορα Π.Δ. 50/96 (ΦΕΚ 45/8-3-96 τ. Α΄), όπως τροποποιήθηκε από το Π.Δ.100/97 (ΦΕΚ 94/22-5-97τ. Α΄),  γενική κατηγορία, συμπλήρωση ωραρίου,  αποσπασμένοι.
  • Στη συνέχεια έγινε ομόφωνα η τοποθέτηση των ΠΕ11 όπως και τα προηγούμενα έτη και σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπαιδευτικών.
  • Στην ίδια συνεδρίαση κάναμε την παρακάτω δήλωση:

Σχετικά με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε Γραφεία Σχολικών Συμβούλων, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουμε την ανάγκη στελέχωσης των εν λόγω γραφείων με προσωπικό γραμματειακής στήριξης, διατηρούμε  επιφυλάξεις, κυρίως ως προς το ότι οι θέσεις αυτές δεν προβλέπονται και κατά συνέπεια όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ίσες ευκαιρίες τοποθέτησης ύστερα από δήλωσή τους.

  • Ακολούθησε κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ για το σχεδιασμό των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από βαθμίδα σε βαθμίδα. Το ΠΥΣΠΕ ζήτησε ώρες  εκπ/κών ΠΕ05, ΠΕ07 και εκπ/κούς ΠΕ 19 για κάλυψη κενών. Τονίσαμε την ανάγκη μόνιμων διορισμών καθώς και την ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτών σύμφωνα με τις θέσεις και τις αποφάσεις του κλάδου μας.

 

05-09-2016

 

Τοποθετήσεις ΠΕ70 σε κενά, προσωρινές τοποθετήσεις ΠΕ06 και άρση υπεραριθμίας στο δημοτικό σχολείο Κέδρου λόγω νέων εγγραφών.

  • Εγκρίθηκαν ομόφωνα.
  • Σημειώνεται πως το δημοτικό σχολείο Κέδρου, λόγω νέων εγγραφών που τώρα προέκυψαν σύμφωνα με νέο πίνακα εγγραφέντων, από τριθέσιο, τώρα πλέον λειτουργεί ως τετραθέσιο.

06-09-2016

Επαναπροσδιορισμός προσωρινών τοποθετήσεων ΠΕ06 λόγω πρόσφατων μακροχρόνιων αδειών.

Διαφοροποιηθήκαμε ως  προς την νέα προσέγγιση του τρόπου τοποθέτησης,  η οποία αναιρούσε την αρχική, ομόφωνη απόφασή μας και  αφορούσε συγχώνευση της γενικής κατηγορίας και της συμπλήρωσης ωραρίου. Επισημάναμε πως αυτό που τώρα αποφασίστηκε, θα πρέπει να ισχύσει και για τις προηγούμενες τοποθετήσεις γιατί δεν είναι σωστό να ισχύει διαφορετικός τρόπος τοποθέτησης κάθε φορά.

Εφόσον έγινε αποδεκτή η επισήμανσή μας, οι τοποθετήσεις ΠΕ06, εγκρίθηκαν ομόφωνα.

07-09-2016

Προσωρινή τοποθέτηση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 σε κενά,  προσωρινή τοποθέτηση ΠΕ06 σε κενό,  προσωρινές τοποθετήσεις ΠΕ16 και ΠΕ07.

  • Διαφωνήσαμε στη μη τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ70 σε σχολείο που περιλαμβάνονταν στη δήλωσή του.
  • Οι υπόλοιπες τοποθετήσεις ΠΕ70, ΠΕ06 καιΠΕ16, εγκρίθηκαν ομόφωνα.
  • Η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών ΠΕ07, εγκρίθηκε ομόφωνα. Από την μεριά μας δηλώσαμε ότι: Αφού η διοίκηση μας διαβεβαιώνει ότι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ07, κανόνισαν τις τοποθετήσεις τους μόνες τους σε κοινή συνάντηση και σε συνεργασία με την υπεύθυνη που η Δ/νση όρισε, δεχόμαστε τις επιλογές των συναδέλφων και συμφωνούμε με την εισήγηση της Προέδρου .

08-09-2016

Προσωρινή τοποθέτηση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 σε κενά, αποσπάσεις ΠΕ70, τροποποίηση σε τοποθετήσεις ΠΕ06 και προσωρινές τοποθετήσεις ΠΕ 05.

  • Εγκρίθηκαν ομόφωνα, όσα αφορούσαν ΠΕ70 και ΠΕ06.
  • Η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών ΠΕ05, εγκρίθηκε ομόφωνα. Από την μεριά μας δηλώσαμε ότι: Αφού η διοίκηση μας διαβεβαιώνει ότι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ05, κανόνισαν τις τοποθετήσεις τους μόνες τους σε κοινή συνάντηση και σε συνεργασία με την υπεύθυνη που η Δ/νση όρισε, δεχόμαστε τις επιλογές των συναδέλφων και συμφωνούμε με την εισήγηση της Προέδρου .
  • Σημειώνεται ότι από μέλος του συμβουλίου, προσκομίστηκε Υ.Α. σχετική με τις τοποθετήσεις και τον τρόπο που πρέπει να γίνονται. (29195/ΓΔ4/19-2-2016)

     09-09-2016

     Ορισμός αναπληρωτή διευθυντή στο Ειδικό Σχολείο, επανατοποθέτηση ΠΕ11        και αποσπάσεις ΠΕ11 ειδική κατηγορία.

  • Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης προσκομίσαμε τους παρακάτω νόμους οι οποίοι έχουν σχέση με τις τοποθετήσεις, τον τρόπο που πρέπει να γίνονται και με την ανάθεση διοικητικού έργου. (νόμος 4386 ΦΕΚ 83/Α/11-5-2016 και νόμος 4415 ΦΕΚ 159/Α/6-9-2016 οι οποίοι τροποποιούν και συμπληρώνουν τον νόμο 4203 ΦΕΚ 235/Α/1-11-13)
  • Ο ορισμός αναπληρωτή Δ/ντή στο Ειδικό σχολείο έγινε ομόφωνα.
  • Η επανατοποθέτηση και οι αποσπάσεις ΠΕ11 εγκρίθηκαν ομόφωνα, με τη σημείωση ότι μετά τις ενδοπεριφερειακές αποσπάσεις θα γίνει κάλυψη των κενών που πιθανόν θα προκύψουν.

     13-9-2016  

                                           

     Τροποποίηση τοποθετήσεων ΠΕ06, συμπληρωματικές διευκρινήσεις σε                                                                                  τοποθετήσεις ΠΕ70, αποσπάσεις και τοποθετήσεις ΠΕ70 και ΠΕ60 σε κενά, εξέταση ένστασης εκπ/κού ΠΕ70,  αποσπάσεις και τοποθετήσεις ΠΕ70 και ΠΕ60 σε Τ.Ε. και ειδικά σχολεία. 

  • Ζητήσαμε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων εκπ/κού ΠΕ06,  να δηλώσει  η ίδια ότι δέχεται τη μετακίνηση της προκειμένου να εξυπηρετηθεί το συστεγαζόμενο σχολείο, το οποίο δεν είχε  στη δήλωση τοποθέτησής της.
  • Διατυπώσαμε επιφυλάξεις, σε μετακίνηση-τοποθέτηση εκπ/κού ΠΕ06, που έγινε με σκοπό τη «διευκόλυνση» άλλης εκπ/κού ΠΕ06.
  • Οι συμπληρωματικές διευκρινήσεις και οι αποσπάσεις και τοποθετήσεις ΠΕ70 και ΠΕ60 σε κενά, εγκρίθηκαν ομόφωνα.
  • Η ένσταση εκπ/κού ΠΕ70, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (3-2).
  • Στις τοποθετήσεις ΠΕ70 και ΠΕ60 σε Τ.Ε. και ειδικά σχολεία, εκφράσαμε τη διαφωνία μας σε μία περίπτωση και οι υπόλοιπες εγκρίθηκαν ομόφωνα. Διαφωνήσαμε  στη μη τοποθέτηση  εκπ/κού ΠΕ70 σε υπαρκτό κενό σχολείου, το οποίο είχε ως 1η προτίμηση στη δήλωσή της και δικαιούνταν να τοποθετηθεί και αντί αυτού  τοποθετήθηκε κατά πλειοψηφία (3-2), στο Τ.Ε. του ίδιου σχολείου το οποίο ζητούσε σε δεύτερο χρόνο με την αίτηση απόσπασής της. Επισημάναμε επίσης τη θέση του κλάδου μας στο συγκεκριμένο θέμα, σχετικά με τις τοποθετήσεις εκπ/κών στα Τ.Ε. όπως επίσης και τη  θέση του κλάδου μας για τις προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ71 και ΠΕ61 στις θέσεις αυτές.

 

  • Δηλώσαμε την αντίθεσή μας, στην τοποθέτηση των αναπληρωτών, η οποία έγινε από τη Δ/νση (βάση νόμου) γιατί πιστεύουμε πως όλες οι τοποθετήσεις πρέπει να γίνονται από το ΠΥΣΠΕ για λόγους  διαφάνειας και αξιοκρατίας. Σχετικές δημοσιεύσεις: https://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/oi-topothetiseis-anapliroton-sto-pyspe-karditsas καθώς και στις ιστοσελίδες μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι συνάδελφοι από διάθεση που καλύπτουν κενά σε σχολεία, πρέπει να κάνουν αναφορά ανάληψης σε κάθε σχολείο που πηγαίνουν και καλό είναι να κρατούν αντίγραφο της αναφοράς ανάληψης.

Για τις υπόλοιπες συνεδριάσεις, θα αναφερθούμε σε επόμενο ενημερωτικό μας.

 

 

   Γιώργος Σακελλαρίου

Αιρετό  τακτικό μέλος ΠΥΣΠΕ

 

Άννα Ζιάκα

Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΠΕ

 

Εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Εκπαιδευτικής Δράσης.

Προηγούμενο άρθρο Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Καρδίτσας για τους πρόσφυγες
Επόμενο άρθρο Τοποθετείται η στέγη του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας