Ειδήσεις

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων για τις δημόσιες συμβάσεις έργων


Μετά τη δημοσίευση του Ν. 4412/2016 “Δημόσιες συμβάσεις έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών” όλοι οι Δήμοι προχώρησαν τις διαδικασίες προκειμένου να εφαρμόσουν,  ως οφείλουν, τις διατάξεις που έχουν άμεση εφαρμογή, δηλαδή από τον μήνα Αύγουστο 2016.

Δυστυχώς η πλειονότητα των Δήμων δεν είναι σε θέση να προχωρήσει τις διαδικασίες διότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι δυσνόητος , έχει άπειρες παραπομπές , δημιουργεί σύγχυση στα άρθρα που εφαρμόζονται στις συμβάσεις κάτω των ορίων , υπάρχουν υπερβολές όπως στην περίπτωση των απευθείας αναθέσεων που αντί να βελτιώνεται και διευκολύνεται η διαδικασία , δημιουργεί δαιδαλώδεις και χρονοβόρες καταστάσεις με αποτέλεσμα να παραλύουν κυριολεκτικά οι υπηρεσίες των Δήμων και να μη μπορούν να συνεχίσουν αναθέσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Επειδή λοιπόν η άμεση εφαρμογή του Νόμου προβλέπεται από τις αρχές του τρέχοντος μηνός Αυγούστου , χωρίς τα αρμόδια υπουργεία να έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες (ηλεκτρονικές εφαρμογές , κληρώσεις , διευκρινιστικές εγκυκλίους κ.λ.π.) θα πρέπει να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ανασταλεί η εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4412/2016 τουλάχιστον μέχρι 1-1-2017. Έτσι θα υπάρξει επιπλέον χρόνος ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις , να γίνουν ίσως, κάποιες τροποποιήσεις διατάξεων , να ενημερωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες των Δήμων, αλλά και των Υπουργείων , ώστε η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου να λύσει τα προβλήματα των ΟΤΑ και να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σοφάδων, το οποίο συνεδρίασε  την 30.08.2016, με την αριθμ. 181/2016 απόφασή του

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ:

 

  1. Να ανασταλεί η εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4412/2016 τουλάχιστον μέχρι 1-1-2017.

 

  1. Να δημοσιευτεί το παρόν στα τοπικά ΜΜΕ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΑΡΛΟΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Στον ΑΝΤΕΝΝΑ έπαιξαν τα Λουτρά Σμοκόβου
Επόμενο άρθρο Ασφαλτοστρώσεις στη Μαγούλα από το Δήμο Μουζακίου