Κρίσιμο ζήτημα η εισαγωγή σπουδαστών στο τμήμα της Δασοπονίας – Συνάντηση Τσιάκου με τον Δ/νση του Παραρτήματος Καρδίτσας και τους Προϊσταμένους των Τμημάτων


Αναλυτική ενημέρωση για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ Λάρισας, είχε χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Βασίλης Τσιάκος, από τον διευθυντή του Παραρτήματος Καρδίτσας κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, καθώς και από τους προϊσταμένους των τμημάτων κ.κ. Νταλό, Χουλιάρα και Μανούρα.

Ο κ. Τσιάκος είχε μια εμπεριστατωμένη και διεξοδική ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ, που ως γνωστόν πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 15 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε ο διευθυντής του παραρτήματος η πρόταση της Καρδίτσας ήταν η καλύτερα εμπεριστατωμένη από όσες παρουσιάστηκαν, καθώς προβλέπει την δημιουργία μιας σχολής και την παραμονή των τεσσάρων τμημάτων στην Καρδίτσα. Παράλληλα προβλέπει και σημαντική εξοικονόμηση οικονομικών πόρων σε βάθος πενταετίας. «Καμία άλλη πρόταση δεν είχε αυτά τα στοιχεία και για αυτό η πρόταση της Καρδίτσας. για την οποία δουλέψαμε συστηματικά από τον Ιούλιο, κέρδισε τις εντυπώσεις και την ουσία. Ακόμη και όσοι υποστήριζαν ότι κάποια τμήματα από την Καρδίτσα θα πρέπει να μεταφερθούν στη Λάρισα, στο τέλος πείστηκαν για την ορθότητα των επιχειρημάτων και κατά συνέπεια της πρότασης μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια ότι είναι κρίσιμο στοιχείο και για αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας, το τμήμα Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, φέτος να πάρει εισακτέους. Αν δεν συμβεί αυτό πάμε ουσιαστικά σε κατάργηση του τμήματος της Καρδίτσας με αποτέλεσμα και όλη η πρόταση του παραρτήματος, να αποδυναμώνεται σε μεγάλο βαθμό. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ακόμη, πως το ζήτημα του χώρου που υπήρχε με το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας φαίνεται πως σε αυτή τη φάση αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά, αλλά παραμένει το πρόβλημα του διδακτικού προσωπικού, που όμως είναι γενικότερο και αφορά συνολικά τις προσλήψεις στο δημόσιο. Τέλος κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη και τους άλλους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, να στηρίξουν τις προσπάθειες της ακαδημαϊκής κοινότητας, που δίνει μάχη για την εδραίωση της σχολής.

 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης

 

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Τσιάκος, υπογράμμισε ότι μετά τη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει στα γραφεία της Περ. Ενότητας πριν από τρείς περίπου εβδομάδες και με δεδομένο ότι μεσολάβησε η Γεν Συνέλευση του ΤΕΙ, θεώρησε υποχρέωση του να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος. Συνεχάρη την τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία με επικεφαλής τον Διευθυντή του παραρτήματος κ Παπαδόπουλο, από τον Ιούλιο και υπερβαίνοντας κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις της, συνέταξε μια τόσο εμπεριστατωμένη πρόταση, που περιλαμβάνει και σημαντικά οικονομοτεχνικά στοιχεία, καθώς αυτά στις ημέρες μας έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε τη μάχη σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Εκείνο που όμως απαιτείται είναι να πείσουμε και την ηγεσία του υπουργείου παιδείας για την εμπεριστατωμένη πρόταση της Καρδίτσας. Θα επιδιώξουμε μαζί με το σύνολο των τοπικών πολιτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων, να κάνουμε άμεσα μια παρέμβαση σε ότι αφορά την εισαγωγή σπουδαστών στο τμήμα της Δασοπονίας. Θα πρέπει πάση θυσία φέτος το τμήμα να έχει εισακτέους, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάργησης. Αυτό θα είναι ένα δεύτερο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην Καρδίτσα των σχολών. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε τις πολιτικές παρεμβάσεις για να πετύχουμε τους τελικούς στόχους μας.

Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να διαβεβαιώσω, ότι όπως έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης μας ο κ Αγοραστός, η αιρετή περιφέρεια έχει την πάγια θέση πως δεν πρέπει να γίνει καμία μετακίνηση τμήματος και οι σχολές θα πρέπει να στηριχθούν περαιτέρω για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη τους. Στη λογική αυτή κινούμαστε και μάλιστα θα επιδιώξουμε συνέργειες και με γειτονικούς νομούς, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, αποτέλεσμα για όλους μας.

Προηγούμενο άρθρο Διανεμήθηκαν 400 δέματα γεμάτα αγάπη!
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ