Άδειες απόσταξης σε αμπελουργούς του Δ. Παλαμά


Το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Παλαμά σχετικά με την αποστακτική περίοδο 2015-2016 η οποία άρχισε την 1η Οκτωβρίου και τελειώνει την 30η Νοεμβρίου 2015 κάνει γνωστό στους αμπελοκαλλιεργητές του Δήμου Παλαμά τα παρακάτω:

Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης ο αμπελουργός θα πρέπει να προσκομίσει στο αρμόδιο τελωνείο (Τρικάλων) εκτός των άλλων και σχετική βεβαίωση από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνοτροφίας Ν. Καρδίτσας.

Κατ’ εξαίρεση οι παραγωγοί που καλλιεργούν κάτω από (1) ένα στρέμμα αμπέλι μπορούν να προσκομίζουν σχετική βεβαίωση από τον Δήμο.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των παραγωγών, μπορούν να δίνουν τις παραπάνω βεβαιώσεις (με σχετική εξουσιοδότηση) στους κατόχους αμβύκων, στους οποίους θα αποστάξουν τα στέμφυλα τους, προκειμένου αυτοί να προχωρήσουν στην έκδοση ομαδικής άδειας απόσταξης από το τελωνείο Τρικάλων.

Για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης από τον Δήμο Παλαμά οι αμπελοκαλλιεργητές (για αμπέλι έκτασης μικρότερης του ενός στρέμματος) θα πρέπει να προσκομίζουν στο Δήμο κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αμπελουργικό μητρώο.

  2. Δήλωση ΟΣΔΕ 2015.

  3. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αποδεικνύει την κατοχή και καλλιέργεια του αμπελιού (Ε1, Ε9) ή σχετική βεβαίωση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.

  4. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86.

  5. Δημοτική Ενημερότητα.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2444350100 (Κωνσταντίνος Ξένος) και 2444350152 (Νικόλαος Τσιμούρτος).

Προηγούμενο άρθρο Θ. Σκάρλος: «Άμεσες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς του Δήμου Σοφάδων»
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. Σοφάδων