Άδειες εγκατάστασης κτηνοτροφικών μονάδων


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, ανακοινώνονται στους κτηνοτρόφους της Π.Ε. Καρδίτσας τα παρακάτω :

 

Με βάση το νέο νόμο 4056/12-3-2012, που αναφέρεται σε ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, όλες οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, που από την έναρξη ισχύος του παραπάνω αναφερόμενου νόμου (12-3-2012):

(1) λειτουργούν χωρία άδεια εγκατάστασης,

(2) που είναι εγκατεστημένες χωρίς άδεια σε δάση, δασικές ή δημόσιες εκτάσεις,

(3) που έχει διακοπεί η λειτουργία τους και

(4) που οι κτιριακές τους εγκαταστάσεις έχουν χαρακτηρισθεί σαν αυθαίρετες, υποχρεούνται να λάβουν άδεια εγκατάστασης από την Υπηρεσία μας, εντός τριών (3) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου (μέχρι 12-3-2015).

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω αναφερόμενης προθεσμίας των τριών ετών, αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων και κατεδάφισης, που τυχόν έχουν εκδοθεί και ανακαλούνται οριστικά, εφόσον εκδοθεί η άδεια εγκατάστασης.

Η παραπάνω τριετής παράταση δεν χορηγείται μόνο σ’ εκείνες τις περιπτώσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, στις οποίες έχουν σημειωθεί και καταγραφεί από τις αρμόδιες αρχές φανερές παραβάσεις όλης της σχετικής νομοθεσίας και δεν υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα να αρθούν οι παρατυπίες.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας των τριών ετών, η άδεια εγκατάστασης χορηγείται μόνο με την υποβολή σχετικής αίτησης με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και αφού καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο έχει επιβληθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 10 του παρόντος νόμου.

Η άδεια εγκατάστασης, που λαμβάνεται σύμφωνα με τα παραπάνω, έχει διάρκεια ισχύος επ’ αόριστον για τις κτηνοτροφικές μονάδες που εγκαθίστανται σε ιδιόκτητα αγροτεμάχια και τη διάρκεια ισχύος του παραχωρητηρίου ή ενοικιαστηρίου στα μη ιδιόκτητα.

Προηγούμενο άρθρο Εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων γεωτρήσεων στην Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επιπλέον επιδότηση αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβρόχινης μεμβράνης ζητά ο Σπ. Ταλιαδούρος