«Άλλα θέλω κι άλλα κάνω» κ. Παλαμιώτη;


  Από τον  Χρήστος Τέγος

Απάντηση στους Προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων (T.Δ.) του Δήμου Καρδίτσας, επιγράφει στο κείμενό του ο κ. Παλαμιώτης που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο το Σάββατο 27-3-10, πλην όμως σε μένα προσωπικά απαντά, για όσα ανέφερα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικό  Συμβούλιο, υποθέτω.

Πολύ σύντομα θα ήθελα να πω τα εξής στον κ. Παλαμιώτη:

  1. Όταν αναφερόταν στο «άλλα καταγγέλλουμε όταν δεν έχουμε ευθύνες διοίκησης και άλλα πράττουμε όταν τις αναλαμβάνουμε», προφανώς στεκόταν εμπρός σε καθρέπτη. Γιατί όπως πολύ σωστά κατήγγειλαν οι πέντε Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων, αυτός μιλούσε προεκλογικά για σαμπάνια και κατάργηση «όταν θα έρθει η βασιλεία του» του 80%, αυτός είναι σήμερα που το επέβαλε και το υπερασπίζεται.    
  2. Κατηγορεί εμένα ότι σαν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αποφάσισα την 31-1-2006 την επιβολή του 80% και αυτός απλά «εφάρμοσε» την απόφαση αυτή τον Μάρτη του 2010 (!!). Βέβαια πολύ καλά γνωρίζει ότι τον Γενάρη του 2006 κάποια συζήτηση και σκέψεις έγιναν, όπως πολύ καλά γνωρίζει ότι σε όλη την οχταετή θητεία μας μέχρι το τέλος του 2006 δεν επιβάλλαμε την αύξηση του 80% στα Τ.Δ. Τώρα, αν αυτός θυμήθηκε τον τέταρτο χρόνο της θητείας του να εφαρμόσει την δική μας «απόφαση», μόνον γέλια (αν όχι κλάματα για το ποιοι μας διοικούν) προκαλεί ο ισχυρισμός – δικαιολογία του.
  3. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να φέρει αντιμέτωπους τους κατοίκους της πόλης με αυτούς των Τ.Δ. Μα οι κάτοικοι της πόλης κ. Παλαμιώτη, αφ’ ενός το 80% το χρεώνονται και το πληρώνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αφ’ ετέρου εξυπηρετούνται πολύ καλά τόσο από το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, όσο και από την επάρκεια σε πίεση και παροχή του δικτύου ύδρευσης. Οι κάτοικοι των Τ.Δ. σήμερα σε αυτή την τραγική οικονομική συγκυρία, καλούνται να πληρώσουν σχεδόν διπλάσιους λογαριασμούς νερού και χωρίς να εξυπηρετούνται ούτε από δίκτυο αποχέτευσης (πλην Καρδιτσομαγούλας) ούτε από το δίκτυο ύδρευσης, στο οποίο κάθε καλοκαίρι δημιουργούνται ένα σωρό προβλήματα, γνωστά στους πάντες, πόσο μάλλον στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ.
  4. Ξέρουμε που ο κ. Παλαμιώτης είναι κομματικά ενταγμένος, αλλά ο λαϊκισμός του ξεπερνά κατά πολύ και τον πολιτικό χώρο που τον στηρίζει. Είκοσι τέσσερα (24) ευρώ τον χρόνο υπολογίζει την επιβάρυνση των λογαριασμών νερού (!!). Αδιάσειστα στοιχεία που εδώ και δύο χρόνια έχουμε δημοσιεύσει τόσο εμείς όσο και άλλοι, αποδεικνύουν ότι έκανε ένα …μικρό λάθος. Τα 24 ευρώ αφορούν τον μήνα και όχι τον χρόνο. Και ο λαϊκισμός έχει τα όρια του.

κ. Παλαμιώτη, γνωρίζουμε τόσο την δύσκολη οικονομικά θέση της ΔΕΥΑΚ, αλλά γνωρίζουμε και την δική σας δύσκολη θέση, θέση στην οποία περιήλθατε από δικά σας τραγικά λάθη που έγκαιρα σας επισημάναμε, πολλά από τα οποία διαπράξατε μετά από συμβουλές επαϊόντων και ακριβοπληρωμένων συμβούλων και υπαλλήλων. Δυστυχώς για σας τώρα, θα δρέψετε τα λάθη σας και δυστυχέστερα για μας, δεν μένει παρά να ευχόμαστε να περάσουν όσο μπορούν πιο γρήγορα και ανώδυνα οι υπόλοιποι μήνες μέχρι να πάτε στο σπίτι σας. 

Προηγούμενο άρθρο Θεσσαλοί γρηγορείτε
Επόμενο άρθρο Στόχος είναι να περικοπεί δραστικά η κρατική χρηματοδότηση