Ειδήσεις

άλλη ρότα: Όλοι στον αγώνα για τη στήριξη της υγείας


“Ψεύτες” τόλμησε και αποκάλεσε τους “ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες” ο υφυπουργός Υγείας Κοντοζαμάνης μιλώντας για fake news όταν οι γιατροί κατήγγειλαν τις ελλείψεις και την κοροϊδία της κυβέρνησης.

Μάλιστα, τη σπίλωση των μαχόμενων υγειονομικών συνέχισαν τα διάφορα κυβερνητικά παπαγαλάκια. Τελικά. γι’ αυτούς, “ήρωες” είναι μόνο όσοι κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί!

Τους χαλάνε τις αφηγήσεις περί “θωρακισμένης χώρας απέναντι στην πανδημία”, όσοι τα αναδεικνύουν και διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις για την πλειοψηφία και το δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι υγειονομικοί όμως δε σιωπούν, όσο κι αν προσπαθούν κυβέρνηση και ΜΜΕ να τους κλείσουν το στόμα!  Επιτέλους. Είναι ανήθικο να στέλνονται υγειονομικοί να αντιμετωπίσουν την πανδημία χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λένε οι Ομοσπονδίες των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε με το μέρος των υγειονομικών και όχι της κυβέρνησης.

Εξάλλου βιώνουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους την τεράστια πίεση με υποστελεχωμένες υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, το Βοήθεια στο Σπίτι  και όλες τις υπηρεσίες αιχμής και με ανεπαρκέστατα μέσα προστασίας. Είναι αυτοί που η κυβέρνηση θέλει να τους κόψει το επίδομα ανθυγιεινού επαγγέλματος.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και το σωματείο των εργαζομένων ΟΤΑ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στήριξης και συμμετοχής στην ημέρα πανελλαδικής δράσης για την δημόσια υγεία.

Τρίτη 7 Απρίλη και ώρα 11 π.μ. στην Πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ουσιαστική στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις όλων των υπηρεσιών.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Παροχή των Μ.Α.Π. / Τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Καμία περικοπή στα Β.Α.Ε.και στους μισθούς.

Δώρο Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους των Δήμων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Αγώνας τώρα για ποιοτική δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!

Προσλήψεις υγειονομικών

ΜΑΠ σε όλους τους υγειονομικούς.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το Επιμελητήριο Θεσσαλίας συνεδρίασε για τις επιπτώσεις στην οικονομία