Άλλη ρ.Ο.Τ.Α: Όποιος δεν συμφωνεί με τη ΔΑΣ ΟΤΑ μπορεί να μη μιλάει


Διαβάσαμε στις τοπικές εφημερίδες καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ, η οποία μας κατηγορούσε για κυβερνητικό συνδικαλισμό. Έλεος κύριοι της ΔΑΣ. Έχετε μικρή μνήμη και δυστυχώς ελλειπή κρίση. Ξέρετε δεν πέρασε πολύς καιρός, που εσείς εφαρμόζατε τον εν λόγο συνδικαλισμό. Δεν ήσασταν εσείς που συνδιοικούσατε στον σύλλογο της  Καρδίτσας μαζί με την ΝΔ (Πανελλήνια πρωτοπορία); Ναι είναι αυτοί οι ίδιοι συνδικαλιστές που σήμερα τους κατηγορείτε. Γιατί άραγε; Επειδή σας πρόδωσαν και πήγανε μαζί με τους πρώην ΠΑΣΟΚ; Το έχετε ξεχάσει μήπως. Και εσείς να το ξεχάσατε δεν το ξεχάσαμε εμείς και ο κόσμος.

Οι  καθεστωτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ κα ΔΑΚΕ ( οι οποίες σήμερα με άλλα ονόματα συνεχίζουν),  έχουν την τεράστια ευθύνη για την σημερινή κατάσταση των εργαζομένων στους χώρους των ΟΤΑ. Όμως τοπικά η ευθύνη τόσων χρόνων συνδιοίκησης και κοινής πορείας μαζί τους  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Ας μιλήσουμε όμως και για την ουσία της καταγγελίας σας. Θα μας επιτρέψετε συνάδελφοι να σας εγκαλέσουμε να διαβάσετε το κείμενο της απόφασης του συλλόγου, διότι όπως φαίνεται η κεκτημένη ταχύτητα να βγάλετε καταγγελία δεν σας επέτρεψε ούτε αυτό να κάνετε.

Η ανακοίνωση του συλλόγου έγραφε ότι δεν θα περιμένουμε κανένα για να πάρουμε τα κλεμμένα πίσω και καλούσε τους εργαζόμενους να κατέβουν στους δρόμους για το δικαίωμα στην παιδεία, την υγεία, την ελευθερία και την εργασία.

Σάλπιζε ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. Έβαλε το αίτημα για διεκδικητική στάση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, απέναντι στην κυβέρνηση και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς που μας συντρίβουν.  Έβαλε το αίτημα για διαγραφή των μνημονίων, της επιτροπείας, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και τα πλεονάσματα. Έβαλε το αίτημα για άμεση ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων απέναντι σε όλους τους θεσμούς Ευρωπαϊκούς και μη οι οποίοι με τις πολιτικές τους, προσπαθούνε να τους υποτάξουν.

Εσείς όμως συνειδητά απέχετε από τις λαϊκές συγκεντρώσεις και περιμένετε υπομονετικά την έλευση της λαϊκής εξουσίας και μετά θα αποφασίσετε, αν είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Γι΄αυτό αντί να  καλείτε τους εργαζόμενους να πρωταγωνιστήσουνε στους αγώνες , σήμερα που συνθλίβονται, τους καλείτε απλά να σας ψηφίσουν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Δυστυχώς σας θυμίζουμε ότι χωρίς την ενεργή δράση των εργαζομένων δεν μπορεί να κερδηθεί τίποτα, παρά μόνο η προσμονή της ολοκληρωτικής ήττας.

Η μόνη επιλογή  σήμερα που μπορεί να φέρει κερδισμένους τους εργαζόμενους, είναι η στάση τους αγώνα. Και ήμαστε περήφανοι που ως άλλη ρΟ.Τ.Α. με την συνεχή μας πίεση οδηγούμε τα πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε περήφανοι που είναι δική μας πρόταση  να καλέσουμε ως σύλλογος τους εργαζόμενους στους δρόμους. Δεν έχουμε καμμία αυταπάτη ότι θα το κάνανε οι  δυνάμεις της «Συνδικαλιστική Ανατροπής στου ΟΤΑ».

Εμείς  λοιπόν, καλούμε  τους εργαζόμενους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Εκεί που κερδίζονται οι μάχες.

 

 

άλλη ρΟ.Τ.Α.

Προηγούμενο άρθρο Πρώτος αγώνας για τον Ποδηλατικό για το 2015 με πολλές διακρίσεις
Επόμενο άρθρο Οι Γυναίκες της Καρδίτσας έκοψαν την πίτα τους