Ειδήσεις

Άμεση επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Καρδίτσας ζητούν οι γιατροί


Με αίσθηµα ευθύνης οφείλουµε να ενηµερώσουµε τους πολίτες του Νοµού µας, για την οριακή και ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκοµείο Καρδίτσας µε αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.

Η µειωµένη χρηµατοδότηση από την Πολιτεία κατά 70% την τελευταία πενταετία, ή έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων, τα κενά στις εφηµερίες πολλών ειδικοτήτων καθιστούν την κατάσταση πολύ δύσκολη.

Αποτέλεσµα αυτών, είναι η απαξίωση του Νοσοκοµείου και η  αναγκαστική υποβάθµιση των προσφερόµενων υπηρεσιών Υγείας.

Το Νοσοκοµείο οφείλει την λειτουργία του στις υπεράνθρωπες και φιλότιµες προσπάθειες του Ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Το Νοσοκομείο λειτουργεί 365 ηµέρες σε καθεστώς ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ.

Για διάφορους λόγους (αναρρωτικές άδειες) η ενιαία πλέον  ΠAΘOΛOΓlKH ΚΛΙΝΙΚΗ των  58  κλινών, υποχρεούται να εφηµερεύει µε (7) επτά ΜΟΝΟ γιατρούς ειδικευµένους  καλύπτοντας ταυτόχρονα και το Τµήµα Επειγόντων Περιστατικών. Καθίσταται αυτονόητο ότι είναι αδύνατο να καλυφθούν οι εφημερίες χωρίς βοήθεια και άλλων  γιατρών. Δεν συζητάµε φυσικά για χρόνο εκπαίδευσης των ειδικευοµένων γιατρών, κάτω από καθεστώς πλήρους εξουθένωσής .

Εννοείται ότι ΔΕΝ συζητάµε ούτε υποθετικά, λύση στην προοπτική µερικής αναστολής της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής. Εάν αυτό επιθυµούν η επιδιώκουν µε την πρακτική της µη λύσης του προβλήµατος, η 5Η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση από το λαό της Καρδίτσας.

Η αρνητική στάση του Υπουργείου Υγείας για παραµονή ΟΛΩΝ των επικουρικών  γιατρών, δημιουργεί οξύτατο πρόβληµα στο Νοσοκοµείο µας, γιατί στο τέλος του 2016  λήγει η θητεία της Νευρολόγου, του Γαστρεντερολόγου και ενός Χειρουργού.

Η Γυναικολογική- Μαιευτική κλινική λειτουργεί πλέον µε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ειδικευµένη γιατρό.
Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ κυριαρχεί και σε άλλες κλινικές και τµήµατα του ΓΝΚ που λειτουργούν ακόµα χάρη στη φιλοτιµία των γιατρών. Ως πότε όµως ;

ΑΠΑlΤΟΥΜΕ:

Άµεση µετακίνηση για κάλυψη εφηµεριών τουλάχιστον (2) ΔΥΟ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ από την 5η ΥΠΕ η εναλλακτικά Γενικών Γιατρών για εφηµερίες στο ΤΕΠ.

  • Να παραµείνουν ΟΛΟΙ οι επικουρικοί γιατροί του ΓΝΚ στις θέσεις τους µε ανανέωση διετούς θητείας και ταυτόχρονα µε προκήρυξη µόνιµης θέσης.
  • Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικού και λοιπού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων µε επίσπευση των διαδικασιών.
  • Άµεσα ριζικά µέτρα για την αναστροφή του καταστροφικού ρεύµατος ιατρικής µετανάστευσης , µε εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόµενων ,την εργασιακή και επαγγελµατική τους αξιοπρέπεια. Απορρίπτουµε κάθε σχέδιο φραγµών (εξετάσεις η άλλου είδους) .
  • Άµεση χρηµατοδότηση για τις ανάγκες του Νοσοκοµείου µας.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Τον Διοικητή, το Δ.Σ. του ΓΝΚ και την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να ενεργήσουν δυναµικά και αποτελεσµατικά προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση των προβληµάτων.

Τους Βουλευτές του Νοµού και ιδιαίτερα τους Κυβερνητικούς να πράξουν τα οφειλόµενα απέναντι στους πολίτες τους οποίους εκπροσωπούν. Σε αντίθεση περίπτωση, η κατάρρευση του Νοσοκοµείου Καρδίτσας, θα έχει και την δική τους υπογραφή, πράξη η οποία θα παραµείνει στην συνείδηση των πολιτών.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες του Νοµού Καρδίτσας σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον αγώνα µας ενάντια στην εγκατάλειψη της δηµόσιας υγείας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ για άλλη µια φορά από όλους τους υπεύθυνους της πολιτικής ζωής του τόπου µας την ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση για οριστική λύση του προβλήµατος.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.


                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ  

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                      ΣΙΔΕΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Σ. Κουλοκτσής : Ανασχηματισμός: Άλλη μια (αποτυχημένη) προσπάθεια να στρίψει το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθρο Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα