Ειδήσεις

Άμεση και πλήρης λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ


Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι η «πολυπόθητη» και πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη, «βιώσιμη» με βάση τη νυν κυβέρνηση της ΝΔ και «δίκαιη» με βάση την τέως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πατάει πάνω στα αποκαΐδια των εργασιακών δικαιωμάτων μας και των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών.

Φαίνεται και από το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτώβρη και ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά ετοιμάζεται να ξεκινήσει με τον μισό αριθμό παιδιών (47) του ήδη κουτσουρεμένου αριθμού(89) σε σχέση με την χωρητικότητά του (100). Μάλιστα, προβλέπεται απόσπαση 4 εργαζομένων του Δήμου, δηλαδή δημιουργία ακόμα μεγαλύτερων ελλείψεων στους δημοτικούς παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και η εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας για όσους εργαζόμενους προσληφθούν.

Το «καμπανάκι» το είχαμε χτυπήσει από πέρυσι, όταν αναδείξαμε το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, που εφαρμόζονται και εδώ. Το χτυπήσαμε μέσα στο κατακαλόκαιρο, όταν «ιδίοις όμμασι» αντικρίσαμε την κατάσταση, που επικρατούσε με τους εργαζόμενους.

Η πολιτική αυτή, που χρόνια τώρα εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις,στοχεύει στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης και σε αυτόν τον τομέα, χάριν της ανάπτυξης φυσικά, και τηρείται κατά γράμμα από τη Δημοτική αρχή, τέως και νυν, του Δήμου Καρδίτσας, που σπεύδει να εισπράξει επιπλέον τροφεία για υπηρεσίες, που θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν.

Στην ίδια λογική κινείται και η πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, η οποία, αφού πρώτα πανηγύρισε δίπλα στους ελαστικά εργαζόμενους του σταθμού χωρίς την παραμικρή ενόχληση γι’ αυτό, στη συνέχεια μέσα στα πλαίσια της συνήθους λογικής της διαχείρισης πάντα, πήρε αμπάριζα βουλευτές, για να συμβάλει με τη δική της φιλοκυβερνητική – φιλοεργοδοτική στάση στην προώθηση αυτής της πολιτικής και στην παρουσία της ως μιας κάποιας λύσης.

Ε, λοιπόν, όχι…

Δεν αποτελεί λύση τα παιδιά των εργαζομένων να αντιμετωπίζονται σαν «δαπάνη».

Δεν αποτελεί λύση να ωθούνται οι εργαζόμενοι γονείς στους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δεν αποτελεί λύση να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανακυκλώνοντας την ανεργία.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους γονείς να βγάλουν συμπεράσματα και να γυρίσουν την πλάτη στους εκφραστές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, να συσπειρωθούν στα Σωματεία και να διεκδικήσουν την άμεση – πλήρη λειτουργία του Βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ, την άμεση πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Δεν παζαρεύουμε τα παιδιά μας….

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας – οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή μας.

 

Των σωματείων Εμποροϋπαλλήλων και οικοδόμων Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά αντιφθειρικών προϊόντων στο Κοινωνικό Φαρμακείο
Επόμενο άρθρο Ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις στα χωριά του Δήμου Καρδίτσας