Ειδήσεις

Άνοιγμα του ΚΕΣΝ Ρούσσου στην τοπική κοινωνία


Δράσεις που θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του ΚΕΣΝ με την τοπική κοινωνία συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος με τον Διοικητή του Στρατοπέδου.

Αμοιβαίες  διαβεβαιώσεις για συνέχιση αυτής  της άψογης  συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Διοίκησης του ΚΕΣΝ Ρούσσου αντάλλαξαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος και ο Διοικητής του στρατοπέδου Σχης Πεζικού Κωνσταντίνος Αθάνατος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Διοικητή στην ΠΕ Καρδίτσας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Νούσιος τόνισε πως αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού όσο και του ίδιου, η με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και  δεσμεύτηκε για  την παροχή εκ μέρους της Περιφέρειας κάθε δυνατής υποστήριξης στην εύρυθμη λειτουργία του Στρατοπέδου, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της ΠΕ Καρδίτσας.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν πως η Καρδίτσα και το ΚΕΣΝείναι δύο αλληλένδετες έννοιες με συμβολική και ουσιαστική σημασία τόσο για την περιοχή μας όσο και για τον Ελληνικό Στρατό.

Συμφώνησαν δε, πως η λειτουργία του Στρατοπέδου έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ζωής της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν πιθανές δράσεις που θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του στρατού με την τοπική κοινωνία. Μια από τις προτάσεις που εξετάστηκαν είναι η πραγματοποίηση εκδρομών εκπαιδευτικού χαρακτήρα από τα σχολεία στο ΚΕΣΝ.

Η επίσκεψη έδωσε την δυνατότητα να ανοίξει ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας και να τεθούν οι βάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας

Προηγούμενο άρθρο Ως νέα δημοτική αρχή προσπαθούμε να ανορθώσουμε την πόλη
Επόμενο άρθρο Επίτιμοι Διδάκτορες οι Joan Duda και Παναγιώτης Γιαννάκης