Ειδήσεις

Άρης Πολυγένης: Κλήρωση δύο… ταχυτήτων


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης από το Δήμο Καρδίτσας η κλήρωση των θέσεων για τη χωροθέτηση της νέας λαϊκής αγοράς που θα λειτουργεί κάθε Σάββατο στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς (οδός Αβέρωφ).
Για τη λειτουργία της νέας λαϊκής αγοράς έχουν χωροθετηθεί 80 θέσεις για Καρδιτσιώτες παραγωγούς-πωλητές οπωροκηπευτικών. Η διάθεση των θέσεων έγινε με κλήρωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας. Μία κλήρωση που ωστόσο ήταν δύο… ταχυτήτων.
Ο λόγος; Κάποιοι παραγωγοί- πωλητές που συμμετέχουν στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης, εξέφρασαν την επιθυμία τους να διατηρήσουν τις θέσεις που έχουν και στη νεα λαϊκή αγορά του Σαββάτου και έτσι να εξαιρεθούν επί της ουσίας από τη διαδικασία της κλήρωσης.
Αίτημα που έγινε αποδεκτό από τη Δημοτική Αρχή. Έτσι στην κλήρωση για τις θέσεις χωροθέτησης μπήκαν όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί- πωλητές.
Θεμιτή η επιθυμία των συγκεκριμένων παραγωγών-πωλητών για τη διατήρηση των θέσεων, ωστόσο σε μια νέα λαϊκή αγορά, όπως είναι αυτή του Σαββάτου, με καινούργια χωροθέτηση και διαγράμμιση θέσεων, η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να προχωρήσει τη διαδικασία από μηδενικής βάσεως έτσι ώστε να έχει ίση και δίκαια αντιμετώπιση το σύνολο των ενδιαφερομένων.
Απεναντίας πραγματοποιήθηκε κλήρωση δύο.. ταχυτήτων όπως προαναφέραμε. Είναι ηθικό; Καλώ τη Δημοτική Αρχή να λάβει σοβαρά υπόψη της τα προαναφερθέντα και να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση…

ΑΡΗΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ
Παραγωγός λαϊκής αγοράς

 

Προηγούμενο άρθρο Xαιρετισμός Γιώργου Κωτσού στην εκδήλωση τιμής για τους μαχητές της ΕΛΔΥΚ
Επόμενο άρθρο Οικολογική … τζαζ από το Μουσικό Σχολείο