Άρση εμποδίων και υγιής ανταγωνισμός μέρος της συνταγής για την Ανάπτυξη


Η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, παραβρεθεί στην διάλεξη που οργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με κεντρικό ομιλητή τον Γ.Γ. του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κ. Άνχελ Γκουρία. Την διάλεξη παρακολούθησαν προσωπικότητες του πολιτικού και οικονομικού κόσμου, αφού το θέμα ήταν η οικονομική έκθεση του ΟΟΣΑ, που μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, που θα οικοδομήσουν μια ισχυρή και δίκαιη ελληνική οικονομία.

Η κ. Σκόνδρα σε δήλωση της ανέφερε, ότι: «Η εφαρμογή των προτάσεων που κάνει ο ΟΟΣΑ θα δρομολογήσουν μεγάλες βελτιώσεις σε τέσσερις βασικούς τομείς της Ελληνικής Οικονομίας. Τον τουρισμό, την επεξεργασία τροφίμων, την οικοδομή και το λιανικό εμπόριο. Πρόκειται για τομείς που συνδυασμένα αποτελούν περισσότερο από το 20% του εθνικού μας ΑΕΠ,  με κύκλο εργασιών περισσότερο από 44 δις ευρώ και  σχεδόν 1.5 εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Όπως μας ανέφερε ο κ. Γκουρία, μετά από μελέτες, η υιοθέτηση 66 προτάσεων από τις συνολικά 329 συστάσεις, θα οδηγήσουν σε οικονομικό όφελος για την Ελλάδα και τους πολίτες, που θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ ετησίως.

Στόχος της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητας αλλά και η αποκλιμάκωση των εγχώριων τιμών. Ήδη το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό της εθνικής νομοθεσίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας, με νέες αγορανομικές διατάξεις και να αρθούν όλα τα εμπόδια εισόδου νέων προϊόντων και επαγγελματιών στην αγορά. Χρειαζόμαστε την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, ώστε καινούργιες επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή.

Στοχευμένα και με στρατηγική, πολεμώντας τη γραφειοκρατία και την πολυνομία θα επιτύχουμε την δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη αλλά και την στήριξη του καταναλωτικού κοινού με αισθητή μείωση πολλών τιμών στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών.»

 

Προηγούμενο άρθρο Το «Συντονιστικό φορέων-πολιτών για την προστασία των Αγράφων» για την απόφαση του Δ.Σ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το ναυάγιο του αιώνα πριν 54 χρόνια στη Λίμνη Πλαστήρα - Γράφει ο Φώτης Κερασιώτης