Άρχισαν οι διπλωματικές Σύνθεσης στο Ωδείο Ευθυμιάδη


Άρχισαν οι  διπλωματικές εξετάσεις Σύνθεσης των σπουδαστών του αναγνωρισμένου από το κράτος “ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ” , που θεωρείται το Ανώτατο Δίπλωμα Θεωρητικών Ωδειακών Σπουδών. Οι εξετάσεις γίνονται στο νέο, υπερσύγχρονο κτίριο, που πληρεί  όλες τις τεχνικές προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (θερμομόνωση- ηχομόνωση- αντισεισμική θωράκιση- πυρασφάλεια κλπ.)και το Ωδείο Ευθυμιάδη προσφέρει στην Ελληνική Μουσική Κοινότητα νέους διπλωματούχους, καταξιωμένους για να προσφέρουν στη μουσική εκπαίδευση της χώρας.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2015 με τις πτυχιακές εξετάσεις στην Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Βυζαντινή, Πιάνο και Ενοργάνωση.

 

Οι διπλωματικές και πτυχιακές εξετάσεις του “ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ” πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη Εξεταστικής Επιτροπής διορισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες (συνθέτες, διευθυντές συμφωνικής ορχήστρας και χορωδίας, μουσικοπαιδαγωγοί, καθηγητών ανωτέρων Θεωρητικών και Πρωτοψαλτών) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Στα εικοσιέξι (26) χρόνια επίσημης λειτουργίας του το Ωδείο έχει αναδείξει πολλούς ντόπιους καθηγητές Μουσικής, που υπηρετούν στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Τόσο στην Καρδίτσα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος υπηρετούν πάρα πολλοί απόφοιτοι του Ωδείου Ευθυμιάδη, του οποίου τα αναγνωρισμένα πτυχία και διπλώματα έχουν νομική ισχύ και αναγνώριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

Το “ΩΔΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ” κλείνει τη σχολική του χρονιά με τις ετήσιες προαγωγικές εξετάσεις όλων των τάξεων και όλων των βαθμίδων καθώς και με τις αντίστοιχες επιδείξεις- συναυλίες των σπουδαστών του.

 

Παράλληλα διδακτικό- διοικητικό προσωπικό ασχολούνται έντονα με την προετοιμασία του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, του οποίου οι εκδηλώσεις με καταξιωμένους πιανίστες και βιολινίστες από Ιταλία , Κορέα και Σερβία θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη από τις 3-18 Ιουλίου 2015.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Το XTERRA ζωντανά από τη FylaktiTv