Άρχισε η κατασκευή του οδικού άξονα Βλάσι – Ι.Μ. Σπηλιάς


 Ένα σημαντικό οδικό έργο για τη ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας, άρχισε να κατασκευάζεται με την εγκατάσταση του αναδόχου.

Πρόκειται για το έργο  «οδός Βλάσι-Ιερά μονή Σπηλιάς (τμήμα γέφυρα Ραγάζια μέχρι διασταύρωση προς Ι.Μ. Σπηλιάς» προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί ο οδικός άξονας και συναντήθηκε με τον ανάδοχο, από τον οποίο ζήτησε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί σύντομα και συγχρόνως να απορροφηθούν με ταχείς ρυθμούς, τα προς διάθεση κονδύλια.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ Τσιάκος δήλωσε πως το οδικό έργο, Βλάσι – Ιερά Μονή Σπηλιάς, έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής της Αργιθέας, αφού με την ολοκλήρωση του αναμένεται να τονώσει σημαντικά τον θρησκευτικό αλλά και τον περιηγητικό τουρισμό, που αναπτύσσεται στην περιοχή. Επίσης τόνισε πως στόχος της αιρετής Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, είναι το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουν έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα λειτουργήσουν προσθετικά στον τομέα της ανάπτυξης και ταυτόχρονα θα συμβάλουν καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, η οποία έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ.

Ορισμένα τεχνικά στοιχεία του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση επαρχιακής οδού αριθμ. 9, «Καρδίτσα – Αυχένας Βουτσικάκι – Γέφ. Κοράκου προς Άρτα από τη θέση Σταυρός (20ον χλμ.) επαρχ. Οδού 2 δια Μεσενικόλα, Μορφοβουνίου, Κρυονερίου, Μπεζούλας, Φυλακτής, περιφέρειας Πετρίλου, Λεοντίτου και Στεφανιάδος» και ειδικότερα το τμήμα από την παλιά μονότοξη γέφυρα στη θέση «Ραγάζια» μέχρι τη διασταύρωση με την οδό προς Ι.Μ.Σπηλιάς. Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου «Βλάσι – Ιερά Μονή Σπηλιάς», το έργο ορίζεται από τη ΧΘ 9+800 μέχρι τη ΧΘ 12+784, με μήκος 3 km περίπου.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΖΗΣ» - ‘Αύξηση της αξίας των αγροτικών προϊόντων’
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Δημαρχείο Σοφάδων