Ειδήσεις

Άσκηση για τους σεισμούς θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα


Στα πλαίσια της επιχειρησιακής αφύπνισης και απόκτησης εμπειρίας του πυροσβεστικού προσωπικού σε ατυχήματα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα ως προς τη φύση τους, η υπενθύμιση υφισταμένων διαδικασιών, η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού, η βελτίωση του συντονισμού, της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και τέλος η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων της περιοχής σε περίπτωση σεισμικού φαινόμενου και η ενημέρωσή τους σε τρόπους αντίδρασης και προφύλαξης, θα διεξαχθεί άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από σεισμικό φαινόμενο, με την κωδική ονομασία ”ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2016”

  Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 και Ω/10:00΄ σε πραγματικές συνθήκες στις εγκαταστάσεις της Οινοποιίας Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρδίτσας με συμμετοχή όλων των Φορέων σε περιφερειακό επίπεδο.

Επικεφαλής του Διευθύνοντος Επιτελείου της άσκησης θα είναι  ο Περιφερειακός Διοικητής ΠΕ.Π.Υ.Δ. Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Σεραφείμ Αθανασίου και διεξαγωγής αυτής ο Διοικητής Π.Υ. Καρδίτσας, Πύραρχος Δημήτριος Σακελλαρόπουλος.

Παρακαλούμε τα Τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης στα οποία κοινοποιείται το παρόν πέρα από τη δημοσιοποίηση του γεγονότος να καλύψουν και τη διεξαγωγή της άσκησης.

 

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης

Θεσσαλίας

 

Γεώργιος Βαρδάτσικος

Επιπυραγός

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας : Κίνδυνος περικοπής των αγροτικών συντάξεων
Επόμενο άρθρο Έξοδος σε εστιατόριο για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες