Έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το έργο«Ανάπτυξη Βασικών Δικτύων στον Οικισμό Μαύρικα Καρδίτσας


Ακόμη ένα έργο που αφορά σε βασικές υποδομές στον οικισμό Μαύρικα της Καρδίτσα εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε  την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου που αφορά σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στον οικισμό των ΡΟΜΑ. Το έργο «Ανάπτυξη Βασικών Δικτύων στον Οικισμό Μαύρικα Καρδίτσας (Δίκτυα Αποχέτευσης Όμβριων)», είναι προϋπολογισμού 437.148,15€ (με ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
«Είναι ακόμη ένα κοινωνικό έργο που αναβαθμίζει του οικισμού Μαύρικα της Καρδίτσας. Πρόκειται για μια σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση που στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων. Το έργο αυτό περιλαμβάνει βασικές υποδομές απαραίτητες για τη καλυτέρευση της καθημερινότητάς των κατοίκων, βελτιώνοντας υγειονομικά και λειτουργικά την περιοχή. Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και προστατεύεται ο υδροφόρος  ορίζοντας. Παράλληλα επιτυγχάνεται η προστασία υδάτινων πόρων, αποδεκτών, και βελτιώνεται η της ποιότητας ζωής των κατοίκων γενικότερα» ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Αναλυτικότερα με την κατάργηση των απορροφητικών βόθρων προκύπτουν σημαντικά οφέλη στα επιφανειακά και τα υπόγεια νερά, καθώς και αποφυγή παράνομων εκροών ακαθάρτων σε ρέματα, τάφρους, αποδέκτες. Γίνονται έλεγχοι απορροής ομβρίων και ακαθάρτων συντελώντας στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων. Το έργο θα έχει θετική επίπτωση στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων καθώς αναβαθμίζει ουσιαστικά τις συνθήκες διαβίωσης σε οικισμό τσιγγάνων. Τα οφέλη που αναμένονται από την υλοποίηση και τη λειτουργία της πράξης είναι
η βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος
η βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων στον οικισμό Μαύρικα
η προστασία της δημόσιας υγείας.
Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του δικτύου όμβριων οικισμού Μαυρίκα Καρδίτσας και αφορά στην τοποθέτηση αγωγών και φρεατίων υδροσυλλογής για την προστασία των νοικοκυριών από πλημμυρικές συνθήκες. Στο έργο περιλαμβάνονται:
1. Όλοι οι αγωγοί του δικτύου διαμέτρου d30-d80 και μήκους 1841 μ και τα αναλογούντα  φρεάτια επίσκεψης σε όλη την έκταση του οικισμού.
2. Ενενήντα (90) Φρεάτια υδροσυλλογής.
Το αμέσως προσεχές διάστημα, αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από τη ΔΕΥΑ Καρδίτσας, που είναι ο Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα συνεργείων ΟΣΔΕ 2012 από Παρασκευή 07-07-2012
Επόμενο άρθρο Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας