Ειδήσεις

Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων στο Βόλο


Έναν δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας του χθες με το σήμερα της Ελληνικής Αστυνομίας εγκαινίασε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας με την μόνιμη Έκθεση αστυνομικών κειμηλίων, η οποία στεγάζεται στις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης.

Προσκεκλημένος στα εγκαίνια της επίσημης έναρξης λειτουργίας της Έκθεσης ήταν και ο ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας κ. Δημήτριος Καλλιαντζής, ο οποίος τίμησε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Καραΐσκο, Β΄ Υποδιευθυντή της Δ.Α.Μ., για την αξιέπαινη πρωτοβουλία αυτή.

Κατά τη διάρκεια της απονομής ο κ. Καλλιαντζής ανέφερε χαρακτηριστικά στο λόγο του τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συμμετέχω κι εγώ στον αγιασμό για την επίσημη έναρξη λειτουργίας της παρούσας Έκθεσης Αστυνομικών Κειμηλίων. Το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας συνέβαλε κατ΄ ελάχιστο στις προσπάθειες ολοκλήρωσης αυτής της Έκθεσης ιστορικού χαρακτήρα, η οποία με τα εκθέματα συλλεκτικής αξίας διατηρεί αλώβητη τη μνήμη των νέων Αστυνομικών για την πορεία, δράση και προσφορά των 150 χρόνων της Ελληνικής Χωροφυλακής και των 63 χρόνων της Αστυνομίας Πόλεων, δύο Σώματα, τα οποία κατά το έτος 1984 απετέλεσαν τη συνισταμένη της Ελληνικής Αστυνομίας.

            Το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας δι’ εμού συγχαίρει τον πρωτοστατήσαντα Α/Δ κ. Βασίλειο Καραΐσκο, αγαπητό φίλο και του απονέμει Τιμητικό Έπαινο. Επίσης, για τις ανάγκες και τον εμπλουτισμό της Έκθεσης δωρίζουμε ένα διακοσμητικό πιάτο τοίχου με τον θυρεό του Μουσείου, ένα υφασμάτινο σήμα της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας Πόλεων και δύο βιβλία με τίτλους: “Η Αστυνομία εις παροιμίας και γνωμικά”, του έτους 1931, του Συνταγματάρχου Χωροφυλακής Ιωάννη Ανθούλη και “Η ιστορία της Αστυνομίας Πόλεων”, του έτους 1971». 

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας εξέφρασαν την πλήρη ευαρέσκειά τους σε όλους όσοι στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες για την υλοποίηση της ιδέας της Έκθεσης των αστυνομικών κειμηλίων, η οποία είναι πλέον ανοιχτή για το κοινό και επισκέψιμη.

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήρια στην ομάδα ποδοσφαίρου των μαθητριών του 4ου ΓΕ.Λ.
Επόμενο άρθρο Πολιτιστικές Δράσεις του 5ου Λυκείου Καρδίτσας