Ειδήσεις

Έκκληση της ΕΛΜΕ για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες


Συναδέλφισσες,συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε το δράμα χιλιάδων προσφύγων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οικογένειες  με μωρά παιδιά που έχουν ξεριζωθεί  από τις πατρίδες τους, όσοι επιβιώνουν από τις βάρκες των δουλεμπόρων και δεν πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου, βιώνουν μια άλλη σκληρή πραγματικότητα.

Είναι οι άσχημες συνθήκες υποδοχής, διαμονής, μετακίνησης, περίθαλψης σίτισης  και μέριμνας  που κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση τους. Ταυτόχρονα  φασιστικοί κύκλοι  καλλιεργούν κλίμα μίσους, ξενοφοβίας και ρατσισμού  ενώ την  ίδια ώρα μαυραγορίτες ληστεύουν τους εξαθλιωμένους.

Τα τελευταία 24ωρα εγκλωβίζονται  στα όρια του Νομού μας  λεωφορεία που μεταφέρουν  εκατοντάδες πρόσφυγες , οικογένειες που έχουν μαζί τους μωρά και μικρά παιδιά. Εξαιτίας  του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μένουν  εγκλωβισμένοι στα λεωφορεία ή σε πρόχειρους χώρους δημιουργούνται μεγάλες ανάγκες  κυρίως για τα μικρά παιδιά  και τα μωρά. Αυτή τη στιγμή πάνω από 80 πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενώνα του Σμοκόβου, μέχρι να μπορέσουν να φύγουν.

Πρέπει άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες. Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση  στις σχολικές μονάδες του νομού, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες  μας,  να φέρουν, όσοι μπορούν, είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως:

Παιδικές τροφές σε βάζα, γάλα σε σκόνη,  κρέμες σε σκόνη, μπισκότα (όχι γεμιστά), κράκερς, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς, χυμούς, πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, φάρμακα αντιαλλεργικά, κρέμες αντιβιοτικές, θερμός για ζεστό νερό, πιπίλες, σαμπουάν, σαπούνια, αποσυμφορητικά, αντισηπτικά, εσώρουχα (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά) πούδρες, γλωσσοπίεστρα, ρούχα για παιδάκια, παπούτσια, παιδικά παιχνίδια, σακίδια πλάτης, κουβέρτες, μαχαιροπήρουνα, πιάτα και ποτήρια μιας χρήσης, υπνόσακοι και σκηνές.

Θα διευκόλυνε, επίσης, η οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να αγοραστούν πράγματα που δεν είναι εύκολο να προσφερθούν, με προτεραιότητα στην αγορά σακιδίων πλάτης, υπνόσακων και σκηνών.

Η συγκέντρωση των πραγμάτων γίνεται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας  9 π.μ. έως  2 μ.μ.  και στην συνέχεια μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες, στις δράσεις της οποίας συμμετέχει η ΕΛΜΕ, τα μεταφέρουν και τα διανέμουν στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

Αξίζει, τέλος, έπαινος για  την πρωτοβουλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου να διαθέσουν και να διανείμουν οι ίδιοι το μεσημεριανό τους φαγητό στους πρόσφυγες, καθώς και άλλων σχολείων που με πνεύμα εθελοντικής προσφοράς συνέδραμαν στην ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

                                             Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ              ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Mνημόσυνο για τους νεκρούς πεσόντες υπέρ Πατρίδος
Επόμενο άρθρο 17ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου