Έκλεισαν επιτυχημένα κύκλοι σεμιναρίων σε καθηγητές με θέμα: «Διαχείριση της σχολικής τάξης»


Ολοκληρώθηκαν οι τρεις κύκλοι βιωματικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Καρδίτσας, με τίτλο: «Διαχείριση Σχολικής τάξης». Τα συγκεκριμένα σεμινάρια υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες καθηγητές είχαν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν με βιωματικό τρόπο θέματα όπως:

– Ο ρόλος του εκπαιδευτικού

– Επικοινωνία στο σχολικό πλαίσιο

– Δυναμική ομάδας / Παρουσιάσεις περιστατικών

– Οι ρόλοι των μαθητών στην σχολική τάξη

– Αυτοεκτίμηση

– Έκφραση συναισθημάτων

– Όρια / Συγκρούσεις

Με αφορμή το κλείσιμο των τριών ομάδων, οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Δ/θμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν συνάντηση αναστοχασμού με όλους τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στα παραπάνω σεμινάρια.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, όπου οι παριστάμενοι αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους αναφορικά με τις καινούργιες δεξιότητες και τα εργαλεία που θεωρούν ότι απέκτησαν, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους πιστεύουν ότι μπορούν να τα αξιοποιήσουν στη δουλειά τους.

Παράλληλα συζητήθηκαν και οι εκπαιδευτικές ανάγκες που υπάρχουν όπως επίσης και οι δυνατότητες άλλων επιμορφωτικών δράσεων με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Δ/θμιας Εκπαίδευσης νομού Καρδίτσας: κα Κόζυβα Πασχαλίνα, κα Μπατσίλα Μαριάνθη και κος Τσιάμαλος Ηρακλής και από το Κέντρο Πρόληψης η Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Αλογάριαστου Βούλα με την συντονίστρια των ομάδων κα Κωστοπούλου Βασιλική.

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να πετύχει την ανάπτυξη και την προοπτική»
Επόμενο άρθρο Συμβουλές της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών