Έκλεισε ένας 15ετής κύκλος… – Την παραίτησή του από την Προεδρεία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας ανακοίνωσε ο Κ. Ψημμένος


 Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας ανακοίνωσε χθες ο επί 15 συναπτά έτη Πρόεδρός του, Κώστας Ψημμένος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Ψημμένος φανερά συγκινημένος ανέφερε πως ήρθε η ώρα να δώσει «τόπο στα νιάτα», ενώ έκανε έναν μίνι απολογισμό του έργου του το οποίο όπως τόνισε επιτεύχθηκε με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών του, τους οποίους και ευχαρίστησε. Έως τις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καρδίτσας όπου θα αναδειχθεί και νέο Δ.Σ., η θέση του κ. Ψημμένου θα καλυφθεί από τον σύμβουλο του υπάρχοντος Δ.Σ. που θα αναδειχθεί από τις εσωτερικές εκλογές που θα γίνουν στις 30 Αυγούστου.

 Ο κ. Ψημμένος

Ο κ. Ψημμένος στη δήλωσή του ανέφερε:  «Ξεκίνησα από τον Μεσενικόλα Καρδίτσας  με μοναδικά μου εφόδια την ευχή του πατέρα μου και την συμβουλή του να πορευτώ με τιμιότητα στη ζωή μου. Υπήρξα τυχερός μέχρι σήμερα και είχα την χαρά να με τιμήσουν οι επιχειρηματίες του Νομού μας με την εμπιστοσύνη τους , εκλέγοντάς με Πρόεδρο του Επιμελητηρίου  για τρείς τετραετίες.

Από τη θέση αυτή,  πέρα και πάνω από κομματικές θέσεις και πιστεύω,  εργάσθηκα για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και για την ανάπτυξη και την πρόοδο στον τόπο μας. Δούλεψα για 15 χρόνια με μοναδικό σκοπό μου να φανώ χρήσιμος στον συνάδελφό μου επιχειρηματία, στις δυσκολίες που αυτός αντιμετώπιζε καθημερινά. Θα είμαι πολύ ευτυχισμένος αν αποδειχθεί κάποτε ότι έβαλα κι εγώ ένα «λιθαράκι» στην ανάπτυξη αυτού του τόπου.

  Η πόρτα του γραφείου μου και της επιχείρησής μου υπήρξε ανοικτή για όλους. Άλλωστε ποτέ μου δεν έμαθα να μιλάω και να δουλεύω πίσω από «κλειστές» πόρτες.

Δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την συνεργασία τους αξιόλογοι άνθρωποι , οι οποίοι με βοήθησαν στην ενασχόλησή μου με το Επιμελητήριο. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς :

  • 1. όλους τους Βουλευτές και Πολιτευτές του Νομού μας που στάθηκαν στο πλευρό μας προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε και ιδιαιτέρως τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημ. Σιούφα για τη συμβολή του στην παραχώρηση της έκτασης όπου θα ανεγερθεί το Επιμελητηριακό κτίριο και όχι μόνο.
  • 2. Τους τέως Νομάρχες (κ.κ. Αναγνωστόπουλο και Αλεξάκο), τους τέως Δημάρχους Καρδίτσας (κ.κ. Τέγο, Βερίλλη ) και τον νύν Δήμαρχο κ. Παπαλό.
  • 3. Τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο
  • 4. Τους εκπροσώπους των φορέων του Νομού
  • 5. Τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και όλους τους συνυποψηφίους στις τρεις εκλογικές διαδικασίες του Επιμελητηρίου
  • 6. Τον φίλο μου και Επίτιμο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Τάσο Παλάσκα που με εμπιστεύτηκε.
  • 7. Τους συνεργάτες μου στη Διοικητική Επιτροπή τους κ.κ. Βύρωνα Παππά, Ηλία Τρίγκα, Γιώργο Ντενίση, Αλέκο Μηλίτση, Ηλία Αντωνίου, Κώστα Ζυγογιάννη, Γιάννη Τουρναβίτη, Παναγιώτη Διαμάντη και Γιώργο Τσίνα, που μαζί δουλέψαμε θυσιάζοντας χρόνο από τις επιχειρήσεις μας και κλέβοντας χρόνο από τις οικογένειές μας
  • 8. Τον Επίτιμο Διευθυντή του Επιμελητηρίου κ. Απόστολο Σίσκο που στάθηκε δίπλα μου
  • 9. Τους συνεργάτες μου στις Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου
  • 10. Τους συναδέλφους μου επιχειρηματίες που με τίμησαν με την ψήφο τους

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από έντονες διεργασίες σε όλους τους τομείς. Οι δυσκολίες που περνάμε μας έχουν αγγίξει όλους. Ας μην αφήσουμε την οικονομική δυσπραγία να αναστρέψει τη ζωή μας.

Ο τόπος μας χρειάζεται μια νέα ανάσα, μια ώθηση, μια πνοή ζωής.

Είμαι σίγουρος ότι ο νέος Πρόεδρος που θα προκύψει από τις εσωτερικές εκλογές στο Επιμελητήριο θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και για την  ανάπτυξη του νομού.

Από την πλευρά μου από τη Θέση του Συμβούλου του Επιμελητηρίου θα σταθώ δίπλα στον νέο Πρόεδρο βοηθώντας τον όταν και όπου θέλει.

Το  Επιμελητήριο βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης με πολλά ανοιχτά αιτήματα και θέματα και είμαι βέβαιος ότι ο νέος Πρόεδρος θα χειριστεί με τον καλύτερο τρόπο όλα τα ζητήματα.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και όλους εσάς, τους εκπροσώπους των τοπικών Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης . Η βοήθειά σας ήταν απίστευτη όλα αυτά τα χρόνια. 

Πάνω απ’ όλους όμως ευχαριστώ την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για την συμπαράστασή τους σε ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς αυτούς.

Αν ξέχασα κάποιον  του ζητώ συγγνώμη.

Σας ευχαριστώ όλους…»

Προηγούμενο άρθρο Πέντε φωτοβολταϊκά πάρκα στους δήμους Παλαμά και Σοφάδων
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ