Ειδήσεις

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων στο πανηγύρι της Αγιοπηγής


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων Καρδίτσας, κατόπιν προσκλήσεως της δραστήριας επιτρόπου, κ. Μαίρης Λύτρα, έκλεψε την παράσταση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, στο πανηγύρι της Αγιοπηγής Καρδίτσας(07/ 09/ 2019), με την παρουσίαση τραγουδιών και χορών της πεδινής και ορεινής ζώνης του νομού Καρδίτσας και με την άψογη εμφάνιση των χορευτών, με τις ενδυμασίες της κάθε πολιτισμικής ομάδας της περιοχής της Καρδίτσας. Τόσο, η ομάδα, με την ενδυμασία των Καραγκούνηδων όσο και αυτή των Αγραφιωτών, εντυπωσίασαν και ευχαρίστησαν τον κόσμο.

Στην παρουσίαση των συγκροτημάτων άνοιξε το τραγούδι «Την κόρη π’ αρραβώνιασα», το οποίο χόρεψαν οι χορευτές, τραγουδώντας το, με αντιφωνικό τρόπο. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι χοροί του τόπου μας από την Καραγκούνα ως τον Κλειστό και από το συρτό στα τρία έως το συρτό «αγραφιώτικο» καλαματιανό τραγούδι και χορό, καταχειροκροτούμενοι από τους παρισταμένους και το πλήθος του κόσμου, που παρευρέθη στην πανήγυρη.

Η κ. Μαίρη Λύτρα ευχαρίστησε το χορευτικό και απένειμε τόσο στον πρόεδρο, όσο και στον γράφοντα αναμνηστικά – εικόνες των Αγίων και της Παναγίας, για τη συμμετοχή και τη στήριξη της όλης εκδήλωσης, η οποία στέφθηκε, με απόλυτη επιτυχία προς τιμήν της εορτής της μικρής Παναγιάς, όπως είθισται κατά τόπους να αποκαλείται αυτή η εορτή. Πέραν του στολισμού της εκκλησίας και του ευτρεπισμού της, η επίτροπος, η κ. Μαίρη Λύτρα πραγματοποίησε, περιμετρικώς, του αυλείου χορού, και έκθεση αντικειμένων του πλούτου του υλικού λαϊκού πολιτισμού της κοινότητας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας, κ. Τιμόθεος, ο οποίος και χοροστάτησε στην ακολουθία του εόρτιου εσπερινού και ομίλησε, επικαίρως, ενώ παρακολούθησε και μέρος της εκδήλωσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δ. Καρδίτσας, κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος – υπεύθυνος της δημοτικής ενότητας Καλλιφωνίου, κ. Φώτιος Παπαδημητρίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Δημ. Αστυνομίας, κ. Σπύρος Κουρτεσιώτης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγιοπηγής, κ. Μάρκος Λύτρας, και πλήθος κόσμου, που ξεπέρασαν τα 750 άτομα, σύμφωνα με τους μάγειρες, και πλήθος κόσμου, που παρευρέθη και προσκύνησε την  θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Συγκινητικό ήταν και η προσφορά εκ μέρους της εκκλησίας και της εκκλησιαστικής επιτροπής, που απονεμήθηκε δια χειρός του ιερέως, π. Δημητρίου Σφέτσιου, τόσο στον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Νικόλαο Λάμπρου, όσο και στον γράφοντα, στον οποίο εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για αυτή την προσφορά, όπως και δώρισε και αναμνηστικά και στους υπόλοιπους εκπροσώπους και χοροδιδασκάλους των άλλων συλλόγων, που παρευρέθησαν και παρουσίασαν χορούς του τόπου μας αλλά και άλλων περιοχών της πατρίδας μας. Συγχαρητήρια, επίσης, και στις γυναίκες της εκκλησίας και της κοινότητας, που βοήθησαν στη διανομή του φαγητού και στην άψογη εξυπηρέτηση των επισήμων, των προσκεκλημένων και όλου του κόσμου της γύρω περιοχής αλλά και της πόλης της Καρδίτσας, που έδωσε ένα δυναμικό παρόν και στην πανήγυρη αλλά και στην όλη εκδήλωση.

Να ενημερώσουμε, ότι ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει μονοήμερη προσκυνηματική και επιμορφωτική εκδρομή στην Ιερά Μονή Θεοσκεπάστου – Παναγίας Γοργοϋπηκόου και στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Σοχό, στην ιστορική κοινότητα (και κεφαλοχώρι της περιοχής) του Σοχού και στο λαογραφικό Μουσείο, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Αρσενίου – Άγιο Παΐσιο Σουρωτής Θεσσαλονίκης καθώς και στη Θεσσαλονίκη και επιστροφή, έπειτα, στην Καρδίτσα. Για πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου: Καμινάδες Καρδίτσας, Σωτήρος 20, και από Τρίτη έως και Πέμπτη και ώρες 6 – 9 μ. μ. και στο τηλέφωνο 2441027270.

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΚΑ: Πρόσληψη προσωπικού
Επόμενο άρθρο Ο ΕΟΣΚ συμμετέχει στην 8η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση