Έμαθαν για τα θαλάσσια θηλαστικά στον Β’ Παιδικό Σταθμό Καρδίτσας


Η Περιβαλλοντική εκπαίδευση από τα πρώτα σχολικά χρόνια των παιδιών, θα έπρεπε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής εκπαίδευσής τους ,προετοιμάζοντάς τα για τη ζωή και βοηθώντας στην κατανόηση των προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου.

Στο χώρο του ‘Β Παιδικού Σταθμού η κα. Ελένη Δουμανά Περιβαλλοντολόγος – Θαλασσολόγος (Απόφοιτος Τμήμ.Επιστημών της θάλασσας Αιγαίου) προσάρμοσε και παρουσίασε κατάλληλα το θέμα σε ένα σύντομο πρόγραμμα Π.Ε. 2 ημερών.
Την 1η ημέρα έγινε παρουσίαση των θ.θ. στο φυσικό τους περιβάλλον με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Την 2η ημέρα μετά από μια εκτενέστερη συζήτηση και για τη διατροφή, έγινε αναφορά και στην τροφική αλυσίδα. Ακολούθησε ζωγραφική και παιχνίδι.
Στόχος μας ήταν η γνωριμία των παιδιών με τα θ.θ. που ζουν στις Ελληνικές θάλασσες και η επιτακτική ανάγκη προστασίας τους καθώς αποτελούν απειλούμενα είδη.
Η διεύθυνση και το προσωπικό του Π.Σ. ευχαριστούν θερμά την κα. Ελένη Δουμανά για το τόσο ενδιαφέρον πρόγραμμα που μας παρουσίασε και ευελπιστούμε σε ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση των Φυσικών Επιστημών στο ΓΕΛ Μουζακίου
Επόμενο άρθρο H «Λάμψη» προσλαμβάνει προσωπικό