Ειδήσεις

Έμφαση στην τήρηση του Κανονισμού Χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων


Έμφαση στην τήρηση του Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινοχρήστων Χώρων από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που κάνουν χρήση δημόσιου χώρου δίνει η Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό από τις αρχές της εβδομάδας η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί εντατικούς ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσον αφορά τις άδειές τους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και της υποχρέωσης των καταστηματαρχών για διαγράμμιση των παραχωρούμενων χώρων και τήρηση των ορίων αυτών.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή μας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου που έπληξαν ιδιαίτερα την οικονομική δραστηριότητα και είχαν ως αποτέλεσμα την κήρυξή της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, ο Δήμος στεκόμενος στο πλευρό των επαγγελματιών,  ανέμενε για ένα εύλογο χρονικό διάστημα τους καταστηματάρχες

να προχωρήσουν στη διαδικασία ανανέωσης της άδειάς τους, πριν ξεκινήσουν οι σχετικοί έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία.

Ενημέρωσε μάλιστα στο μεσοδιάστημα πολλές φορές και εγγράφως και δια ζώσης τους επαγγελματίες καλώντας τους να ανανεώσουν τις άδειές τους, εφιστώντας επίσης την προσοχή και στην τήρηση της υποχρέωσής τους για τη διαγράμμιση – οριοθέτηση του παραχωρούμενου χώρου.

Πλέον οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας εντατικοποιούνται και τυχόν παραβάσεις είτε αυτές αφορούν έλλειψη άδειας είτε απουσία διαγράμμισης, είτε υπέρβαση του οριοθετημένου χώρου, θα βεβαιώνονται άμεσα.

Υπενθυμίζεται με την ευκαιρία οτι ανάλογη υποχρέωση έκδοσης- ανανέωσης άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου έχουν και οι:

-Ιδιοκτήτες – ενοικιαστές περιπτέρων για την παραχώρηση της χρήσης κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνει το περίπτερό τους και ο περιβάλλων χώρος του.

-Ιδιοκτήτες καταστημάτων και περιπτέρων, προκειμένου να τοποθετήσουν μηχανικά-ηλεκτροκίνητα παιδικά παιχνίδια σε κοινόχρηστο χώρο (πέραν της παραχωρημένης έκτασης στα περίπτερα για ανάπτυξη ψυγείων, εφημερίδων κ.λ.π.)

-Ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, για έκθεση εμπορευμάτων στον κοινόχρηστο χώρο μπροστά από τα καταστήματά τους.

Σχετικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν άμεσα από τη Δημοτική Αστυνομία.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Β. Τσιάκου για υποψηφίους Πανελλαδικών εξετάσεων