Ειδήσεις

Έναρξη αιτήσεων για το Κοινωνικό Ξενόγλωσσο Φροντιστήριο


Από την 01/08/19 έως την  07/08/19 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την συνέχιση των ήδη συμμετεχόντων μαθητών στο «Κοινωνικό  Ξενόγλωσσο Φροντιστήριο» του Δήμου Καρδίτσας και μόνο αν έχουμε κενό θα γίνει επιλογή νέων μαθητών  σε αντικατάσταση των αποφοίτων. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο γραφείο 6 του πρώτου ορόφου της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, (Ν. Πλαστήρα 62).

Η αίτηση θα υπάρχει στην ως άνω υπηρεσία και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν είναι :

– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

– Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας 2018 με κριτήρια ΚΕΑ.

– Ε1 & Ε9,  των γονέων ή του ασκούντα την γονική  μέριμνα.

-Αποδεικτικά κοινωνικών κριτηρίων (πχ. πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες, αναπηρίες κλπ).

– Βεβαίωση επιδόσεων από προηγούμενο φροντιστήριο.

– Αντίγραφο βαθμολογίας,  προηγούμενης σχολικής χρονιάς Δημοτικού  η Γυμνασίου.

Η αίτηση θα γίνεται δεκτή μόνο εφόσον είναι σωστά τα δικαιολογητικά και οι κηδεμόνες συμφωνούν με τον κανονισμό λειτουργίας.

Η δομή του «Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου» διανύει τον ένατο  χρόνο λειτουργίας της και βασίζεται καθαρά στην εθελοντική προσφορά των Ιδιοκτητών Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων με την συνεργασία του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας, σε 60 συνολικά μαθητές, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες.

Επιπλέον για την πρώτη φορά θα γίνει ανάλογη διαδικασία για παιδιά προσφύγων   με περιορισμένο αριθμό ( τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουν Ελληνικά) σε συνεργασία πάντα με την Κοινωνικό Λειτουργό της ΑΝΚΑ.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 58χρονος για καλλιέργεια κάνναβης
Επόμενο άρθρο Όλα είναι έτοιμα για τα Δολόπια 2019