Ειδήσεις

Έναρξη επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους κληρικούς


Ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: «Κοινωνικο-προνοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους». Το εν λόγω Επιμορφωτικό Σεμινάριο διεξάγεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 και θα διαρκέσει έως και 2 Απριλίου 2019.

Την έναρξη κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, αναλύοντας το περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος. Παράλληλα, πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Πρακτικές παρεμβάσεις στην εκκλησιαστική υποστήριξη των πενθούντων».

Η επόμενη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου. Εισηγητής θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως με θέμα: «Η χρήση της νεκρώσιμης ακολουθίας και των ιερών μνημοσύνων για την ψυχολογική υποστήριξη των πενθούντων».

 

Προηγούμενο άρθρο Όλοι οι οικισμοί της Θεσσαλίας με βιολογικό καθαρισμό
Επόμενο άρθρο Το ΤΕΕ στελεχώνει το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων