Ειδήσεις

Έναρξη Λειτουργίας ΣΔΕ σχολικής χρονιάς 2017-2018


Τα πλεονεκτήματα της φοίτησης η οποία είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, συνοπτικά: Η φοίτηση στο σχολείο είναι προϋπόθεση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Διάρκεια σπουδών: απόκτηση ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ σε δυο (2) σχολικά χρόνια (στα Γυμνάσια της Τυπικής Εκπαίδευσης είναι 3 χρόνια)

Προαγωγή-Αποφοίτηση: Χωρίς εξετάσεις, το μοναδικό κριτήριο είναι η συνεπής φοίτηση.

ΔΩΡΕΑΝ Μετακίνηση μαθητών: με ταξί (ή αστικό ή υπεραστικό λεωφορείο).

ΔΩΡΕΑΝ γραφική ύλη (τετράδια, υλικά, βιβλία κ.λ.π.)

ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή μαθητών σε: εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδρομές (λεωφορεία, ξενοδοχεία), εκδηλώσεις γίνονται χωρίς καμιά οικονομική συμμετοχή των μαθητών μας (εντελώς δωρεάν γι’ αυτούς).

ΔΩΡΕΑΝ Συμβουλευτικές υπηρεσίες: ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και ο Σύμβουλος Ψυχολόγος αποτελούν μία από τις καινοτομίες των ΣΔΕ.

Ωράριο μαθημάτων: απογευματινές ώρες (16:45 – 20:30)

Μαθήματα: Τα μαθήματα διδάσκονται σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς δεν ακολουθείται η ύλη και το πρόγραμμα του τυπικού (πρωϊνού) σχολείου. Αντίθετα, το πρόγραμμα σπουδών είναι ευέλικτο, καινοτόμο, που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας (περιλαμβάνει και το παράρτημα Σοφάδων) λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων και απευθύνεται σε ενήλικες έλληνες πολίτες και μετανάστες. Στην Καρδίτσα στεγάζεται σε νέο ιδιόκτητο πλήρως εξοπλισμένο κτίριο, ενώ στο παράρτημα Σοφάδων φιλοξενείται στο 1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων. Το νέο κτίριο στην Καρδίτσα, διαθέτει 3 αίθουσες διδασκαλίας (με 2 εργαστήρια Πληροφορικής), 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία καθηγητών και διευθυντή. Έχει κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για να εξυπηρετεί όλες τις ομάδες πληθυσμού (πχ. ΑΜΕΑ). Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι κατάλληλη για εκδηλώσεις καθώς είναι εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα (τηλεόραση με συσκευή DVD player, projector, σύνδεση Internet, κ.λ.π.).

Τα ΣΔΕ της χώρας μας συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο -Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)».  Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το σχολείο μας βρίσκεται στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος 1ου-6ου Γυμνασίου Καρδίτσας πίσω από το Δημοτικό Στάδιο.

Επικοινωνία:

τηλ/fax (σταθερό) 24410-73995, κινητό (6946113374)

website: http://sde-kardits.kar.sch.gr, e-mail: mail@sde-kardits.kar.sch.gr

 

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Καρδίτσας

Βασίλειος Σουφλάκος

Φυσικός-MSc Τηλεπικοινωνίες

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΝΠΕ για τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Στον πυρήνα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων της ΝΔ οι ταχείες και αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις