Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου


Ενημερωτική συνάντηση της Δ/ντριας Π.Ε Καρδίτσας κας Ευθυμίας Μητσιάδη με τους Διευθυντές-ντριες των 4/θεσίων και άνω Δημοτικών Σχολείων και των Προϊσταμένων των ολιγοθεσίων Δημ. Σχολείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα τελετών του 5ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Γενικής Αγωγής της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Κοτοπούλης Θωμάς, της 2ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Κωτούλας Βασίλειος, της 3ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Καραγκούνη Αικατερίνη, της 4ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Ντιβέρη Παναγιώτα, της 5ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Φακίδου Αναστασία, ο Σχολικός Σύμβουλος Φ. Αγωγής κ. Μέλλος Βασίλειος, η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας κ Μπατσίλα Μαριάνθη και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Παπαδημητρίου Ευαγγελία.

Η Δ/ντρια Εκπ/σης αφού ευχήθηκε σε όλους «Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία προσωπική και οικογενειακή, δύναμη για να αντέξουν όσοι ασκούν διοίκηση σ΄αυτή την κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να έχουν αισιοδοξία και ελπίδα, την οποία πρέπει να μεταφέρουν στα σχολεία μας και στους εκπαιδευτικούς, ώστε να μη χάσουν οι μαθητές μας το χαμόγελό τους».

Στη συνέχεια προχώρησε στο κυρίως θέμα της συνάντησης, δηλαδή στον Προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου για τη σχολική χρονιά 2013-2014.Η Δ/ντρια επικεντρώθηκε στα παρακάτω σημεία:

1. Προγραμματισμός λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας με εξορθολογισμό του Εκπαιδευτικού δυναμικού, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία μας χωρίς κενά στα 408 τμήματα Πρωινής βάρδιας και τα 35 ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε Καρδίτσας. Καλυμμένα είναι επίσης όλα τα κλασσικά και ολοήμερα τμήματα των Νηπιαγωγείων.

Για να ανταποκριθούμε στα τριάντα έξι (36) κενά των συνταξιοδοτημένων δασκάλων του 2013 προχωρήσαμε σε λειτουργικό υποβιβασμό πέντε σχολικών μονάδων, διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

2. Ανάληψη πρωτοβουλιών από τους Διευθυντές-ντριες και Προϊσταμένων των σχολείων ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και η καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους.

3. Να γίνει η καταμέτρηση ανά τάξη όλων των βιβλίων, που έχουν παραληφθεί και να αναφερθούν στη Δ/νση τυχόν ελλείμματα ή πλεονάσματα.

4.Να γίνουν οι συναντήσεις των συλλόγων διδασκόντων σε κάθε σχολική μονάδα με ανακατανομή των τμημάτων, όπου είναι αναγκαία και οι εισηγήσεις για τοποθετήσεις υποδιευθυντών και υπευθύνων ολοήμερων τμημάτων όπου χρειάζεται.

5. Να γίνει άμεσα η καταγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα Surveyάμεσα των εκπαιδευτικών κάθε σχολικής μονάδας, αυτών που απουσιάζουν, να επικαιροποιηθεί ο αριθμός των μαθητών και να συμπληρωθούν όλα τα πεδία, ώστε να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας μέσω του ΚΥΣΠΕ εντός των ημερών σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

6. Να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Χωροταξικής κατανομής των μαθητών ενόψει της παράδοσης του νέου διδακτηρίου του 18ου Δημ.Σχ.Καρδίτσας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη λειτουργία του μετά την ολοκλήρωση των έργων από τη Δημοτική Αρχή και την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας.

7. Να υπάρχει στενή συνεργασία με το Σχολικό σύμβουλο της Περιφέρειάς τους, ώστε να επιλύονται όσο το δυνατό καλύτερα όλα τα προβλήματα, που ανακύπτουν στο σχολικό περιβάλλον τους.(Προγράμματα Ευέλικτης Ζώνης, Εκπαιδευτικές εκδρομές, διαχείριση προβλημάτων στην τάξη, συνεργασία με τους γονείς, προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες κ.λ.π.)

8. Να αναπτύξουν στενή συνεργασία με το ΕΚΦΕ και με το ΚΠΕ Μουζακίου, ώστε να εμπλουτίσουν οι μαθητές τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από όλους τους Σχολικούς Συμβούλους και ευχές για μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Προηγούμενο άρθρο Επιτυχημένη η πιλοτική λειτουργία των κοινοχρήστων ποδηλάτων
Επόμενο άρθρο 11η ενημερωτική συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου