Ειδήσεις

Ένας μοβ μαρκαδόρος κάνει παιχνίδια με νερό, καλάμια και γάλα!!!


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου, η πρώτη εβδομάδα των Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», εμφανίστηκε, ο μικρός Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος του, μέσα από το πολύ έξυπνο βιβλίο του Crockett Johnson από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Και μ’ αυτόν τον μοβ μαρκαδόρο, έφτιαξε έναν ολόκληρο κόσμο, όπως τον ήθελε αυτός!!!

Τα λίγα και πάλι παιδιά, που ήρθαν στην παιδική βιβλιοθήκη, έφτιαξαν με μοβ μαρκαδόρους, τις δικές τους εικόνες και τις ένωσαν μεταξύ τους φτιάχνοντας μια όμορφη καλοκαιρινή ιστορία!!!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Κοινωνιολόγο Κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην καλοκαιρινή Εκστρατεία, το 2012,  που οργάνωσε το Future Library.

«Ο ψαράς κι ο Κορμοράνος». Το όμορφο παραμύθι του Stephen Senegal από τις εκδόσεις διάπλαση, διαβάσαμε στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού». Ένα βιβλίο που μιλάει για μια μέθοδο ψαρέματος που εφαρμόζεται στην Κίνα από παλιά, αλλά και για τη φιλία, τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια!!!

Ψαρέψαμε, κολυμπήσαμε και στο τέλος… «μπουγελώσαμε» το τέρας!!!

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα των δράσεων στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

            Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» – Ποιητικά… ίχνη. Διαβάζουμε ποιήματα γνωστών ποιητών μας. Ποιήματα για μικρούς… αλλά και για μεγάλους.

Φτιάχνουμε τα δικά μας ποιήματα με λέξεις αντικειμένων, αισθήσεων, εικόνων που βλέπουμε και συναισθημάτων που νιώθουμε!!!

            Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» – Οι μεγάλοι ζωγράφοι αφήνουν τα ίχνη τους στη βιβλιοθήκη. Η μεγάλη μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο, στολίζει με τους πίνακές της, το χώρο έξω από την παιδική βιβλιοθήκη.

Διαβάζουμε αποσπάσματα από το βιβλίο της Βάνας Τσερτσενά «Φρίντα Κάλο» από τις εκδόσεις Πατάκη και τα παιδιά φτιάχνουν τις δικές τους δημιουργίες με βάση την τεχνική της διάσημης καλλιτέχνιδας!!!

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» – Οι μεγάλοι ζωγράφοι αφήνουν τα ίχνη τους στη βιβλιοθήκη. Έργα του μεγάλου ζωγράφου Georges-Pierre Seurat θα στολίσουν την αυλή και το πάρκο γύρω από την παιδική βιβλιοθήκη.

Τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες, με βάση την τεχνική του «πουαντιγισμού», του διάσημου Γάλλου μετα – ιμπρεσσιονιστή καλλιτέχνη!!!

 

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 11:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών, διότι οι περισσότερες απαιτούν γραφή και ανάγνωση. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν τα «ίχνη» τους και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLxCJ8TXkoV_UY-R_davknEF74rfQe5ePg7-JmO_R4QyNE_g/viewform?vc=0&c=0&w=1

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!

Προηγούμενο άρθρο O πρώτος κύκλος του City Call για το 2020 μόλις ξεκίνησε
Επόμενο άρθρο Μαθητές απ όλη τη Θεσσαλία ενημερώνονται και αποφασίζουν για το μέλλον