Ειδήσεις

Ένας συνδετήρας στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.


Προτελευταία μέρα η Δευτέρα 18 Ιουλίου,  της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,  σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της ημέρας ήταν «Ένας συνδετήρας»!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», διάσημοι, μικροί και μεγάλοι ντετέκτιβ, ήταν αυτοί που «ενώθηκαν» και «συνδέθηκαν» μεταξύ τους, αλλά και με τα παιδιά.

Γνωρίσαμε τον Ηρακλή Πουαρό, τη Ρούμπυ Ρέντφορντ, τον Ντετέκτιβ Κλουζ, τους Πέντε φίλους, τους μυστικούς εφτά, το Τζερόνιμο Στίλτον, το νεαρό Σέρλοκ Χολμς και πολλούς άλλους ντετέκτιβ της λογοτεχνίας.

Γράψαμε στο ειδικό δελτίο τα χαρακτηριστικά του καθενός, ενώ φτιάξαμε σε σκίτσο και τη μορφή τους. Στη συνέχεια διαβάσαμε την ιστορία του επιθεωρητή Σπιθαμή και του Πα Λη Κάρι «Το μυστήριο της μούμιας που εξαφανίστηκε» του Antonio Iturbe από τις εκδόσεις Κέδρος, που μας έκανε να ξεκαρδιστούμε στα γέλια.

Η μέρα μας τελείωσε φτιάχνοντας ο καθένας το δικό του προσωπικό ντετέκτιβ, με παρατσούκλι, κανονικό όνομα, συνήθειες, τόπο κατοικίας και τους συνδέσαμε όλους μαζί με συνδετήρες, ξεκινώντας από τον πιο κοντινό και φτάσαμε μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Φανουρίου ανακαλύφθηκαν συνδετήρες τριάντα ετών οι οποίοι κράτησαν ενωμένες τις κάρτες εγγραφής των πρώτων μελών της και έτσι συνέχισαν τη σκυταλοδρομία της ανάγνωσης αγαπημένων βιβλίων..

Τα φρέσκα μέλη της βιβλιοθήκης με άλλους νέους συνδετήρες έζησαν μαγικές στιγμές δημιουργώντας κοσμήματα και σελιδοδείκτες για πολλές καλοκαιρινές βιβλιοβουτιές.

Ο ταπεινός συνδετήρας που χάνεται στο συρτάρι, ενώνει την αρχή και το τέλος της αναγνωστικής μας πτήσης..

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας στις παιδικές βιβλιοθήκες των  συνοικιών «Αγίου Νικολάου», Λάκας Μαντζάρα και «Παυσιλύπου» με θέμα «Ένας χρησιμοποιημένος φάκελος».

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Το νερό ΘΕΟΝΗ στηρίζει έμπρακτα την περιοχή της Βατσουνιάς
Επόμενο άρθρο Aκίνδυνο ζιζανιοκτόνο δημιούργησαν φοιτήτριες του Παν/μιου Θεσσαλίας