Ειδήσεις

Ένα βέλος… στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.


Συνεχίστηκε με την παρουσία πολλών παιδιών της πόλης μας,  η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Θέματα της ημέρας «ένα βέλος…»!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» μιλήσαμε για τα βέλη των ινδιάνων, τα βέλη στα σήματα κυκλοφορίας, το βέλος του Οδυσσέα που πέρασε μέσα από τις τρύπες 12 τσεκουριών, τα βέλη του Γουλιέλμου Τέλου, τα βέλη του έρωτα και πολλά πολλά άλλα!!!

Διαβάσαμε στα παιδιά το κλασσικό βιβλίο «Ρομπέν των Δασών» του Howard Pyle από τις εκδόσεις Μίνωας και στη συνέχεια χωρισμένοι σε δύο ομάδες, παίξαμε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού στα ράφια της βιβλιοθήκης με οδηγό μας, τι άλλο διάφορα βέλη!!!

Τα πιο μικρά παιδιά έκαναν όμορφες ζωγραφιές με βέλη κι άλλα σχήματα.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» συζητήσαμε για το βέλος και που το βρίσκουμε συνήθως και χωριστήκαμε σε ομάδες (οι έξυπνοι, οι ατρόμητοι και οι αχτύπητοι), παίξαμε το παιχνίδι του θησαυρού για βιβλία (για αρχάριους και έμπειρους εξερευνητές), φτιάξαμε βέλη από χαρτόνι και βγήκαμε στο πάρκο όπου συμπληρώσαμε δελτία παρατήρησης (χωρισμένοι πάλι σε δύο ομάδες, οι εξωγήινοι και οι βλέπω από ψηλά) και περιγράψαμε όλα αυτά που είδαμε!!!

Τέλος στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» όλοι οι δρόμοι έδειχναν τα βιβλία.

Ένα βέλος όμως μας οδήγησε έξω στον κόσμο της κυκλοφορίας και μας έμαθε πώς να περπατάμε και να στεκόμαστε σωστά στο πεζοδρόμιο, πριν περάσουμε απέναντι.

Με οδηγό το πολύτιμο βιβλίο της συγκοινωνιολόγου Μανιώς Χατζοπούλου, “Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη”, έγινε εξάσκηση σωστής συμπεριφοράς και σεβασμού των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου ολοκληρώνονται οι δράσεις της τρίτης εβδομάδας, στις παιδικές βιβλιοθήκες «Παυσιλύπου» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού».

Το θέμα της Παρασκευής «Ένα μνημείο…».

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Θεόνη: Μεγάλη αύξηση των εξαγωγών
Επόμενο άρθρο Φιλανθρωπικός αγώνας βόλεϊ στο Μουζάκι