Ειδήσεις

Ένα κομμάτι κόκκινης κλωστής στις Παιδικές Βιβλιοθήκες


Ένα κομμάτι κόκκινης κλωστής, ήταν το θέμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, στα πλαίσια της 5η Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας,  που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», τα παιδιά με την κόκκινη κλωστή που είχαν μαζί τους, στόλισαν παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πόλης μας και όχι μόνο. Έδωσαν το δικό τους πρωτότυπο τίτλο στις φωτογραφίες, παρατήρησαν και έγραψαν λεπτομέρειες των φωτογραφιών, έβαλαν χρώμα στις φωτογραφίες κι έφτιαξαν το δικό τους περίγραμμα!!!

Παράλληλα διαβάσαμε αποσπάσματα από το πολύ ωραίο βιβλίο της Παρή Καλαμαρά «Κόκκινη κλωστή δεμένη… το παραμύθι των υφασμάτων», από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Λάκας Μαντζάρα» τα παιδιά εξερεύνησαν τις ικανότητές τους στην αρχιτεκτονική!!! Έχτισαν λοιπόν σπίτια, μεγάλα και μικρά, πολυκατοικίες και εργοστάσια με καλαμάκια και οδοντογλυφίδες. Για να τελειοποιηθεί το έργο τους άλλοι πρόσθεσαν κόκκινα σύννεφα ή κόκκινο χορτάρι, καρδιές κατακόκκινες και φλογερούς ήλιους με κόκκινη κλωστή. Ήταν πραγματικά άψογοι αρχιτέκτονες!!!

Τέλος στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» η κόκκινη κλωστή ήταν” δεμένη στην ανέμη” και άρχισε να μας λέει το παραμύθι…

Με τις κούκλες στα μικρά τους χεράκια, τα παιδιά ζωντάνεψαν τα κλασικά παραμύθια όπως τα άκουσαν από τη μαμά ή τη γιαγιά κάποτε, για τον κακό λύκο την κοκκινοσκουφίτσα, τα επτά κατσικάκια τη χιονάτη ….Διασκεδασαν, λυπήθηκαν προβληματίστηκαν, τρόμαξαν, γιατί ψέματα ή αλήθεια έτσι είναι τα παραμύθια………

Την Παρασκευή κλείνει η πρώτη εβδομάδα του προγράμματος με θέμα της ημέρας «Ένα εισιτήριο». Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις παιδικές Βιβλιοθήκες «Παυσιλύπου» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού».  Το κάθε παιδί που θέλει να συμμετέχει θα πρέπει να έχει μαζί του ένα οποιοδήποτε εισιτήριο.

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο για την Τεχνολογία των ΕΜ®
Επόμενο άρθρο Το νερό Θεόνη παίζει ποδόσφαιρο για το χαμόγελο κάθε παιδιού