Ένα κύπελλο πρώτης (1ης) θέσης για τον Στέφανο Διαμαντή στο «concolation» των αγώνων αντισφαίρισης με αμαξίδιο στη Μόσχα της Ρωσίας στις 8/11/2011


Μία ακόμη επιτυχία είχε ο παλαιός αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ ΦΩΚΙΑΝΟΥ Στέφανος Διαμαντής στο βαθμολογούμενο πρωτάθλημα “International Men΄s Wheelchair Tennis Tour Ikar cup” με χρηματικό έπαθλο που έλαβε χώρα στα σκληρά γήπεδα στη Μόσχα της Ρωσίας στις 8/11/2011.

Ο Καρδιτσιώτης αθλητής ξεκινώντας στο κεντρικό ταμπλό των αγώνων δεν κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο του αγώνα τον πολύ καλό Ρώσο συναθλητή του, νούμερο 4 του ταμπλό και να περάσει στο δεύτερο γύρο των αγώνων. Η διοργανώτρια αρχή όμως, είχε προβλέψει να υπάρχει και δεύτερος γύρος αγώνων (προς τα πίσω) με τους χαμένους του πρώτου γύρου και του κεντρικού ταμπλό “consolation”.

Εκεί ο παλαιός αθλητής του Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΥ δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό και αφού είχε πάρει το βάπτισμα των αγώνων ακολούθησε μια νικηφόρα πορεία που τον έφτασε στον τελικό και στην κατάκτηση της πρώτης(1ης) θέσης στο          ¨ consolation¨.

Συγκεκριμένα αφού νίκησε στον πρώτο του αγώνα τον Ρώσο αντίπαλο του με σκορ 6-2, 6-0 προσπέρασε νικηφόρα και στον δεύτερο αγώνα του έναν άλλον Ρώσο αντίπαλο του με σκορ 6-0, 6-3 και πέρασε στον τελικό του τουρνουά του consolation, ο οποίος είχε χρώμα Ελλάδας γιατί κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδος στο τένις με αμαξίδιο νούμερο 105 στον κόσμο τον Καλαματιανό Γιώργο Λαζαρίδη, τον οποίο και κέρδισε με σκορ 4-6,6-2, 6-1 καταλαμβάνοντας την (1η) πρώτη θέση και το κύπελο αυτής στο consolation.

Στη συνέχεια με την επιστροφή του στην Ελλάδα η Δ/νση του tennis club Χαϊδαρίου σε ένα πρωτάθλημα μελών του στις 18/12/2011 στα πλαίσια μιας εκδήλωσης επίδειξης της αντισφαίρισης με αμαξίδιο κάλεσε τον Καρδιτσιώτη αθλητή να κάνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του αγωνίσματος σε αγωνιστικές συνθήκες.

Στο πέρας της εκδήλωσης η Δ/νση του club θέλοντας να τιμήσει τον αθλητή της Καρδίτσας για την αγωνιστική του προσπάθεια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό και για να τον ευχαριστήσει επίσης για την επιτυχημένη του παρουσίαση του Wheelchair tennis (τένις σε αμαξίδιο) του απένειμε μία τιμητική πλακέτα.

Θα πρέπει επίσης να ξανατονίσουμε ότι στην παρούσα συγκυρία η απουσία της βοήθειας της πολιτείας στους συγκεκριμένους αθλητές – πρωταθλητές με αναπηρία κάνει το όλο εγχείρημα τους ακατόρθωτο. Για αυτό ο εν λόγω αθλητής είναι ανοιχτός σε κάθε είδους προσφοράς οικονομικής βοήθειας με την μορφή χορηγίας, σπόνσορα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του πρωταθλητισμού του συγκεκριμένου αγωνίσματος και για να μπορεί να σηκώνει την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου και γιατί όχι και στην παραολυμπιάδα.

 

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη η συμμετοχή στην προσπάθεια ίδρυσης ομάδας παραγωγών οπωροκηπευτικών στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Καρδίτσας: Πεζοπορία Απιδιά-Παλιαπιδιά