Ειδήσεις

Ένα μαγικό ταξίδι στην Παυσιλυπούπολη


Την  Παρασκευή  9 Δεκεμβρίου 2016 το σχολείο μας έκανε μια επίσκεψη στην χριστουγεννιάτικη Παυσιλυπούπολη.  Η Παυσιλυπούπολη είναι ένα σύμπλεγμα από μικρά σπιτάκια που ανοίγει  τις πόρτες της τα Χριστούγεννα για να σκορπίσει χαρά στα πιαδιά αλλά και στους μεγάλους.

Το πρωί μαζευτήκαμε στο σχολείο και όλοι μαζί πήγαμε στην πλατεία για να πάρουμε το αστικό λεωφορείο για την Καρδίτσα. Κατεβήκαμε στη στάση και με τα πόδια, περπατώντας μέσα από την κεντρική πλατεία, φτάσαμε στο πάρκο του Παυσιλύπου, ένα πάρκο εντελώς διαφορετικό από όλες τις υπόλοιπες μέρες!  Η είσοδος ήταν στολισμένη  και υπήρχε μια φωτισμένη επιγραφή που έλεγε: «οδός χαράς».

Αρχικά πήγαμε  στην καφετέρια και αφού φάγαμε κάναμε όλα τα παιδιά  face painting με χριστουγεννιάτικα σχέδια και φιγούρες. Αμέσως μετά ξεκίνησε το ταξίδι μας στην Παυσιλυπούπολη. Είχαμε και ακόμα και ξεναγό!

Στο σπιτάκι του πηλού ήταν θαυμάσια! Μια κυρία, κάπως περίεργη αλλά πολύ παραστατική μας διηγήθηκε μια ωραία ιστορία και μας έφτιαξε ένα τυχερό ρόδι στο οποίο έδωσε το όνομα ενός παιδιού της τάξης μας. Το ρόδι αυτό θα είναι το γούρι μας για όλη τη νέα χρονιά!

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το σπιτάκι – ζαχαροπλαστείο όπου εκεί μάθαμε για μια διαφορετική συνταγή, τη συνταγή των συναισθημάτων! Πράγματι οι κουραμπιέδες που μας πρόσφεραν ήταν πολύ νόστιμοι γιατί όπως μας εξήγησαν ήταν φτιαγμένοι με 5 κουταλιές αγάπη και τις διπλάσιες κουταλιές   σε χαμόγελο και χαρά!

Στο σπιτάκι για το πράσινο, φυτέψαμε βασιλικούς και τους πήραμε μαζί μας για να τους φροντίζουμε και να τους δούμε να μεγαλώνουν και να φουντώνουν. Είδαμε πόσο μεγάλη είναι η δύναμη του σπόρου για τη ζωή και πόσο σημαντικό είναι να καλλιεργούμε και να φροντίζουμε τα φυτά!

Ο ΑΪ Βασίλης κατοικούσε σ΄ ένα πολύ ωραίο σπιτάκι με τζάκι και όμορφα έπιπλα. Το γνωρίσαμε από κοντά και βγάλαμε και φωτογραφία μαζί του την οποία κρεμάσαμε στην τάξη για να θυμόμαστε πάντα την συνάντηση μαζί του!

Τι να πρωτοθυμηθώ,  το σπιτάκι του Ερυθρού Σταυρού, το σπιτάκι των παιχνιδιών, το σπιτάκι της Λίμνης Πλαστήρα, το σπιτάκι των ζαχαρωτών και τόσα άλλα, όλα μαγικά και υπέροχα!

Το ταξίδι μας στην Παυσιλυπούπολη ήταν κάτι ξεχωριστό, θα το θυμάμαι για πάντα! Αν και έχω μια ευκαιρία να το ξανακάνω πηγαίνοντας για μια φορά ακόμα με τους γονείς μου…

(Σκέψεις μαθητών της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης του Δημ. Σχολείου Καρδ/λας)

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και την ξενάγηση στο χώρο της Παυσιλυπούπολης και ευχόμαστε σ’ όλους Καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά!

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΟΜΑΓΟΥΛΑΣ

 

 

 

 

 
Προηγούμενο άρθρο Εορταστικές εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα