Ειδήσεις

Ένα φτερό ήταν το θέμα της 5ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης


Ένα φτερό, ήταν το θέμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, στα πλαίσια της 5η Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας,  που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Φύλλο και «φτερό» έκαναν οι  μικροί εξερευνητές της παιδικής βιβλιοθήκης Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού τον κόσμο, κρεμασμένοι στα δέντρα, σε υπόγεια ποτάμια, παλεύοντας με φτερωτούς δράκους για να βρουν φτερά παπαγάλου, παγωνιού, καρακάξας κουνουπιού…φτερά της μάγισσας Σουμουτού και φτερά δύο απολυμένων καθαριστριών.

Στην έρευνα συμμετείχαν φίλοι-σκύλοι και μια αράχνη που έψαχνε μόνη… Η επιχείρηση ανατράπηκε όταν η οικολόμυγα πήρε τα φτερά για ανακύκλωση μαγικών μαξιλαριών.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» οι μικροί εξερευνητές για δύο περίπου ώρες έκαναν τους… Ινδιάνους!!!

Έφτιαξαν με τα φτερά τους Ινδιάνικα καπέλα, χόρεψαν το μαγικό χορό τους με τους ήχους κρουστών, ούρλιαξαν όπως οι ινδιάνοι, και απόλαυσαν φωτογραφίες διάσημων ηρώων με φτερά όπως ο Πήγασος, ο βάτραχος που ήθελε να πετάξει, οι φύλακες άγγελοί μας και πολλοί άλλοι.

Τέλος συγκινήθηκαν τόσο με την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου που άκουσαν από το βιβλίο του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά των εκδόσεων Παπαδόπουλος, αλλά κι από το «ασημένιο φτερό» του Marcus Pfister από τις εκδόσεις Πατάκη.

Σήμερα Πέμπτη οι δράσεις συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες, συνοικιών «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» με το θέμα της ημέρας να είναι  «Ένα κομμάτι κόκκινης κλωστής», που πρέπει όλα τα παιδιά που συμμετέχουν να  έχουν μαζί τους!!!

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

Προηγούμενο άρθρο Περονόσπορος έπληξε τις πρώιμες καλλιέργειες με πεπονιές
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται το 3ο Δωρεάν City Camp στο ΦΙΛΟΝΕΙΚΟ